Mavericks: Proving Grounds is Battle Royale met 1.000 man

Battle Royale-games zijn momenteel enorm populair. PlayerUnknown BattleGrounds en Fortnite zijn games die daar perfecte voorbeelden van zijn en dagelijks door miljoenen gamers gespeeld worden. Daarin word je in een arena gegooid waar je met 100 man kunt strijden. Dat is voor de makers van de game Mavericks: Proving Grounds te weinig. Zij willen dat je straks met 1.000 man tegelijkertijd kunt gaan strijden.

Mavericks: Proving Grounds biedt een enorm slagveld

Mavericks: Proving Grounds wordt gemaakt Automaton, een studio dat gevestigd is in het Engelse Cambridge. Met 40 werknemers is het geen grote studio, maar dat weerhoudt hen er niet van om flink ambitieus te zijn. Hun titel moet later dit jaar uitkomen. In eerste instantie moet je de game met 200 tot 400 man kunnen spelen. Maar daarna zou er ook een speelmogelijkheid zijn voor 1.000 spelers, waarbij je in teams van vijf wordt gezet. Deze gevechten spelen zich af op een speelarena van tien bij tien kilometer, waardoor er genoeg ruimte moet gaan zijn om flink los te gaan.

Om vijanden op te sporen doe je er dan verstandig aan om goed te kijken of vijanden sporen achterlaten. Zo kun je voetafdrukken herkennen en volgen, maar zou je ook lege magazijnen en kogels kunnen herkennen en volgen. Op die manier is de game ook ideaal voor hen die een groot jachtinstinct hebben.

Mavericks: Proving Grounds

Een andere update die moet gaan komen na de release van de game is een stad genaamd The Capital. Hier kun je vrij rondlopen, je wapens verbeteren, je personage aanpassen zodat die er wat toffer uit ziet en gewoon hangen met je vrienden. Op die manier is Mavericks: Proving Grounds een game waarin straks heel erg veel gedaan kan worden, maar waarvan we nog wel even moet afwachten of het de ontwikkelaar ook daadwerkelijk gaat lukken.

Het lijkt er namelijk op dat de ambitie iets te groot is voor een kleine en onervaren studio. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mavericks: Proving Grounds is Battle Royale met 1.000 man
Sluiten