Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20/04/2019

Racet Max Verstappen binnenkort ook op de Blockchain?

In de formule 1 is sponsoring niet weg te denken. De eerste cryptomunten hebben zich al voor een sponsordeal gemeld en nu is zojuist bekend geoworden dat de organisatie van de Formule 1 ook een deal heeft gesloten met Animoca Brands, een Blockchain start-up uit Hong Kong. De kans is daarmee groot dat Max Verstappen binnenkort, gesponsord door Bitcoin of een andere cryptomunt, ook op de Blockchain rondrijdt.

Wat gaat de Formule 1 op de Blockchain doen?

Beide partijen gaan gezamenlijk een nieuwe Formule 1 game op de Blockchain ontwikkelen. De (voorlopige) titel is F1: Delta Time. Volgens de eerste details kun je deze race game via de Blockchain spelen en vervolgens in het spel allerlei aankopen doen. Hiervoor gaat men een nieuwe, niet buiten het spel verhandelbare cryptomunt gebruiken, de NFT. Net als bij andere populaire spellen, zoals Apex Legends of Fortnite kun je de munt gebruiken om in het spel dingen te kopen. Denk hierbij aan skills, updates en andere items. Daarnaast kunnen spelers de gekochte extra’s dankzij de Blockchain ook met elkaar ruilen of aan elkaar verkopen.

Racet Max Verstappen dan echt op de Blockchain?

Dat ziet er zeker wel naar uit. De racegame wordt onder licentie van de organisatie van de Formule 1 ontwikkeld. Zij hebben dus het recht om de races en coureurs voor een spel te digitaliseren. Overigens is dit niet de eerste keer dat Max Verstappen met Blockchain en cryptomunten in aanraking komt.

Eerder dit jaar sloot Red Bull namelijk een meerjarige overeenkomst met de Poolse FuturoCoin. Door deze meerjarige sponsorovereenkomst zullen de naam en het logo op de auto’s als op de race-overalls van het team prijken.

Wanneer kun je F1: Delta Time spelen?

Volgens de bekendmaking is het spel met een week of vijf gereed. Per 1 juni kunnen we dus zien hoe Max Verstappen over de Blockchain raast en of de mogelijkheid van Blockchain toegevoegde waarde biedt. Een grote toegevoegde waarde kan de interesse in Bitcoin snel doen toenemen. Toenemende interesse betekent stijgende koersen. Je hebt dus alle reden om het nieuws en de live koersen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Racet Max Verstappen binnenkort ook op de Blockchain?
Sluiten