Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 31 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Max Verstappen is door TAG Heuer nu ook buiten de racewagen een legende

Gisteren was het in en rondom een gaaf kantoorpand in Amsterdam even een chaos van jewelste. Max Verstappen was namelijk in de building. Hij presenteerde zijn limited edition TAG Heuer horloge. Wat een prachtige watch is dat! Wij zagen en spraken Max erover.

TAG Heuer Formula One Max Verstappen Youngest Grand Prix Winner Special Edition

Ja, het is geen grap, dat is echt de naam van het limited edition horloge dat door TAG Heuer werd gepresenteerd. Ach, wat doet de naam er ook toe, het gaat om het horloge zelf natuurlijk. En ook het achterliggende verhaal trouwens. Want TAG Heuer is al sinds jaar en dag sponsor van de Formule 1. Hierbij zijn er echter slechts een paar legendarische racecoureurs voor wie een uniek horloge werd uitgebracht. En Max Verstappen hoort nu in dat illustere rijtje thuis. Logisch als je de jongste Formule 1 coureur ooit bent die een Grand Prix heeft gewonnen (en dat ligt volgens ons niet aan de auto). De herkenbare TAG Heuer Carrera fungeert als basis en voor de Max Verstappen editie kent-ie wat gave tweaks.

Zo kent de blauwe lunette een vetgedrukte oranje achttien in de tachymeter. Dit was namelijk de leeftijd waarop Max zijn eerste Grand Prix won. Ook is-ie van een oranje lederen band voorzien. Die doelt uiteraard op de afkomst van ‘onze’ Max. Op de achterzijde van het horloge vind je ook nog eens de naam van het horloge staan. Uiteraard staat het horloge garant voor de kwaliteit van TAG Heuer. Zo is de forse kast van 43 millimeter waterdicht tot op tweehonderd meter en is-ie van binnen van een Ronda quartz-uurwerk voorzien. Dit betekent uiteraard dus dat het horloge op batterij werkt. Of Max dat zelf begreep? Manners vroeg het ‘m:

In jouw sport is het essentieel om kennis te hebben van de technische en mechanische aspecten van de auto. Kunnen wij dan aannemen dat je ook automatisch interesse in en verstand hebt van hoe jouw TAG Heuer horloge werkt?

“Interesse zeker, maar verstand nog niet. Ik vind het wel mooi om te zien hoe het allemaal werkt en wil er ook meer over te weten komen. Ik wil al een tijdje een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van TAG Heuer en zien hoe de horloges worden gemaakt. Het is er door tijdgebrek nog niet van gekomen, maar het gaat zeker een keer gebeuren.”

Je kunt het volledige interview met Max Verstappen op Manners checken.

Op de kop tikken?

Gaaf toch dat Max nu ook de boeken ingaat als één van de weinige legendarische Formule 1 coureurs voor wie TAG Heuer een unieke horloge ontwerpt? Dat vinden wij van wel! Het horloge is vanaf november te koop. Toen we Max vroegen hoe veel van die horloges worden verkocht wist ‘ie dat even niet. Maar goed, het horloge kost 1350 euro, dus het zou kunnen dat ze niet allemaal meteen zijn uitverkocht. Vind je dat trouwens te duur? Check dan dit prachtige minimalistische horloge dat voor een wat zachter prijsje over de toonbank gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Max Verstappen is door TAG Heuer nu ook buiten de racewagen een legende
Sluiten