Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

McAfee: ‘Bitcoin 1 miljoen dollar in 2020 is conservatief’

John McAfee heeft al lang zijn antivirus-software verkocht. De beroemde tech-ondernemer richtte zich de afgelopen jaren vooral op crypto. Hij kwam op Twitter continu met nieuwe astronomische voorspellingen voor vooral Bitcoin.

John McAfee blijft optimistisch over Bitcoin

Maar hoe kijkt hij dan anno november tegen de zaken aan? De markt is al enkele maanden stabiel, maar op een prijspunt dat ver van zijn astronomische targets af staat. CoinTelegraph interviewde de miljonair onlangs over de staat van de cryptomarkt.

Ondanks de rode cijfers, is de excentrieke ondernemer nog steeds zeer optimistisch. Sterker nog, hij houdt gewoon vol dat Bitcoin nog in 2020 de 1 miljoen dollar gaat passeren. Dat is slechts 18 maanden van nu.

Op dit moment lijkt de 20.000 dollar al een onbereikbaar prijspunt. De interviewer vroeg McAfee dan ook meteen hoe hij op die bedragen komt. De miljonair antwoordde vrijwel meteen dat het “vrij simpel” is.

McAfee kijkt vooral naar het groeiende aantal transacties en individuen die het Bitcoin Network gebruiken. Dat wijst volgens hem erop dat de daadwerkelijke waarde van BTC “enorm aan het escaleren is.”

Uit een onderzoek van Diar blijkt dat het aantal transacties de afgelopen negen maanden elke maand met 5 procent is gestegen. Ook het afgelopen kwartaal kwam hoger uit dan dezelfde periode in 2017.

John McAfee

De man achter de antivirus-software voegt toe dat investeerders zich niet gek moeten laten maken door de recente rode cijfers. Hij wijst erop dat “kunstmatige druk” enkel voor “tijdelijke” problemen heeft gezorgd.

McAfee strooit dus niet met willekeurige targets. “Als je de gebruikscurve bijhoudt van Bitcoin, dan is 1 miljoen BTC in 2020 zelfs nog conservatief. Uiteindelijk zal Bitcoin gewaardeerd worden op basis van zij gebruik, niet op basis van speculatieve factoren en investeerders.”

Toch is de miljonair zelf ook lichtelijk sceptisch. Hij benadrukte tijdens het interview dat de echte waarde van 1 miljoen dollar drastisch anders kan zijn in 2020, door hyperinflatie van fiatvaluta of andere financiële dynamieken.

?Check ook: Het geheime volume van Bitcoin: ‘cryptomarkt in zeer goede positie’

Vervolgens kon McAfee het niet laten om te benadrukken dat het huidige financiële systeem wordt gecontroleerd door gecentraliseerde partijen en instituties. Volgens hem betekent dat dat wij als consumenten zijnde “niet vrij zijn.” Sterker nog, volgens de excentrieke ondernemer zullen we “binnen vijf jaar het begin van het einde van fiat gaan meemaken.”

Drastisch? Ja, zeer drastisch. Aan de andere kant staat de ondernemer bekend om zijn bizarre voorspellingen, dus neem dit soort nieuws met een flinke korrel zout. Hieronder kun je het complete interview checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McAfee: ‘Bitcoin 1 miljoen dollar in 2020 is conservatief’
Sluiten