Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jul 2019

McDonalds in de toekomst: robots weten direct wat je wilt eten!

Met de komst van IoT, AI en 5G gaat de wereld er de komende jaren compleet anders uitzien. Auto’s rijden gewoon uit zichzelf, de smartphone wordt steeds minder belangrijk en onze huizen worden slimmer dan ooit. Maar ook als jij eens door de McDrive van McDonalds heenrijdt zal je merken dat alles een stuk slimmer wordt. Het is namelijk de bedoeling dat robots in de toekomst al weten wat je gaat bestellen, zodra je ook maar een beetje in de buurt van het restaurant bent.

McDonalds in de toekomst: fastfood eten halen met een noodgang

In de afgelopen jaren zijn fastfoodketens een belangrijk onderdeel geworden van onze maatschappij. Even met je auto door de drive-thru van je favoriete burgertent is iets dat anno 2019 hartstikke normaal is. Maar waar dit af en toe, door de flinke drukte, nog enige tijd kan duren zal deze handeling er in de toekomst heel anders uitzien. Door 5G, IoT en AI gaat de manier waarop wij leven zonder enige twijfel veranderden. En dat geldt dus ook voor de momenten waarop we een vette hamburger van tenten als Burger King of McDonalds naar binnen gooien.

Volgens de Financial Times wordt er in Zuid-Korea en de Verenigde Staten en goed nagedacht over de toekomst. De landen zouden bezig zijn met een plan waarbij kenteken- en gezichtsherkenning een belangrijk onderdeel worden van fastfoodketens. Door de registraties moet een systeem herkennen of jij al eerder langs bent geweest en zal het daarbij een bestelling voor je samenstellen. Uiteraard zijn je vorige bestellingen niet de enige factor waarop je menu wordt samengesteld. Aan de hand van gezichtsuitdrukkingen en het tijdstip van de dag moet het systeem kunnen bepalen waar jij behoefte aan hebt.

McDonalds 5G

Het is een vorm van service die in Zuid-Korea (where else) al gebruikt wordt bij koffieketen Starbucks. Door het scannen van de kentekenplaat is al snel duidelijk waar jij zin in hebt en wat je nodig hebt. Als we de geruchten mogen geloven zijn er op dit moment plannen om deze technologie ook uit te breiden naar de Verenigde Staten. McDonalds heeft in maart dit jaar een bedrijf overgenomen die de werkwijze mogelijk moet gaan maken.

Technologie bestaat al, maar het is wachten op 5G

De technologie is er dus al, maar we moeten nog wel even wachten op 5G. Althans, dat is het sterke idee dat we krijgen van alle berichtgevingen. Landen als de Verenigde Staten en Zuid-Korea beschikken al over steden met het netwerk. Dat zijn tegelijkertijd ook de landen waarbij de nieuwe technologie al gebruikt wordt. Telecomprovider AT&T laat weten dat ze de Amerikaanse fastfoodketens hebben geïnformeerd over het systeem. Volgens het bedrijf is het wachten op het snelle 5G-netwerk en dan kan deze ook direct uitgerold worden. Een woordvoerder van het bedrijf meldt:

“De mogelijkheden komen eraan, maar niemand heeft ze nog volledig benut”

De kans dat we er ook in Nederland mee aan de haal gaan is vrij groot, al is het bij ons nog wel even wachten geblazen als het op 5G aankomt.

Reageer op artikel:
McDonalds in de toekomst: robots weten direct wat je wilt eten!
Sluiten