Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 28 sep 2019

McDonald’s test een plantaardige hamburger met touch en feel van ‘echte’ burger

Vegetarisch en vegan eten wint steeds meer terrein. Niet alleen in onze eigen keukens, maar ook in grote supermarkten en fastfoodketens. Ook zij gaan op de goede tour door (steeds meer) vegetarische en vegan opties aan te bieden. Bij de Albert Heijn en andere supermarkten is het groene aanbod steeds groter, en ook de Burger King begon een tijd geleden met het aanbieden van vleesvervangers. McDonald’s kan natuurlijk niet achterblijven. Dat betekent dat vanaf het einde van deze maand ook plantaardige hamburgers te koop zullen zijn bij de Mc.

Beyond Meat burger in McDonalds: beyond our dreams

De Beyond Meat burger is een volledig plantaardige burger. De burger werd in 2009 in Los Angeles ontwikkeld en is sindsdien niet meer weg te denken uit het vegetarische schap in de VS. Het succes van de burger is groot, ondanks dat er ook sceptici zijn. Dit is te vergelijken met de burgers en vleesvervangers die wij ook wel kennen van de vegetarische slager.

Volgens het laatste nieuws is de Beyond Meat burger vanaf 30 september bij de McDonald’s te verkrijgen. De fastfoodketen zal een hamburger verkopen met de naam P.L.T: Plant, Lettuce, Tomato. Een variant en woordspeling op de bekende B.L.T.

Fastfoodketen neemt baby steps

De verkoop van een plantaardige burger die daadwerkelijk de touch en feel heeft van een vleesburger is nieuw voor McDonald’s. De fastfoodketen verkocht in de meeste landen al een vegetarische patty. Maar dat is meer een groenteburger. Deze veganistische Beyond Meat patty is een goed alternatief voor de vleesburger.

En dan het minder goede nieuws: de burger zal alleen beschikbaar zijn in 28 Canadese vestigingen van de Mc. Daar wordt hij eerst twaalf weken getest om feedback te kunnen verzamelen. Ja McDonald’s. Het is natuurlijk su-per spannend om 1 veganistische burger te verkopen naast al de Big Macs en Cheeseburgers die jullie verkopen..

McDonald's Beyond Meat
Bron: ANP. Photo by PASCAL GUYOT / AFP

Het lijkt er dus niet op dat we binnen nu en een aanzienlijke tijd een dergelijke burger in de Nederlandse McDonald’s zullen eten. Maar, eerlijk is eerlijk, het is een goede ontwikkeling voor de fastfoodketen.

Reageer op artikel:
McDonald’s test een plantaardige hamburger met touch en feel van ‘echte’ burger
Sluiten