Ilona Braam
Ilona Braam Rides 13 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

De McLaren Senna is de meest extreme auto die je nooit zult bezitten

De McLaren Senna is de laatste toevoeging aan de Ultimate Series vlaggenschip lijn van McLaren. De auto is misschien ook de opvallendste McLaren die we tot nu toe hebben gezien. Extreme vormen worden gecombineerd met brute kracht en een hartverwarmende achterliggende gedachte.

Ter ere van overleden autocoureur

Het woord Senna uit de naam is een referentie naar de bekende Braziliaanse coureur Ayrton Senna. Deze kwam helaas om in 1994 door een ongeluk tijdens de San Marino Grand Prix, nadat hij in 1988, 1990 en 1991 de Formule 1 had gewonnen. McLaren wil het respect van de automaker voor de coureur duidelijk maken met de Senna en steunt daarnaast de non profit Instituto Ayrton Senna. Deze zorgt ervoor dat kansarme kinderen in Brazilië ook de kans krijgen om naar school te gaan. Het idee voor de nonprofit had Senna voor zijn dood al  en wordt nu door zijn zuster verwezenlijkt.

McLaren Senna

Uiterlijk in functie van aerodynamica

Behalve deze emotionele kant, heeft de McLaren Senna ook een keiharde keerzijde. Als je de auto ziet komt er namelijk geen enkel warm gevoel in je op en het ziet er ook niet naar uit dat de krachtpatser je een knuffel zou willen geven. McLaren heeft alles op alles gezet om de auto zo snel mogelijk vooruit te krijgen. De vormen staan in functie van de aerodynamica en McLaren zou er zelfs trots op zijn dat er geen enkele lijn is, die niet wordt onderbroken door een luchtinlaat of luchtschacht.

Rare locaties bedieningspanelen

Doordat alle vormen functioneel moeten zijn, krijgt de auto een redelijk bizar uiterlijk. Deze bizarheid wordt doorgetrokken naar de binnenkant. De meeste bedieningselementen bevinden zich op een groot touchscreen in het dashboard. Sommige dingen hebben echter een vreemd plekje gekregen. Zo moet je aan het plafond zitten om de motor te starten en is de koppelingshendel in een paneel naast de deur. Bij de deur vind je ook de knop om de auto in de Race modus te zetten. Overigens zitten de knoppen voor de Comfort, Sport en Track modussen niet daar.

McLaren Senna

Snelheidsmonster, maar hoe snel?

Aangezien de auto ontworpen is om zo snel mogelijk te gaan, verwacht je natuurlijk dat hij extreme snelheden haalt. McLaren heeft helaas nog geen informatie gegeven over de topsnelheid en hoe snel de auto van 0 naar 100 km per uur gaat. Wel zou de 4.0 liter V8 turbocharged twinengine goed zijn voor 789pk en bijna 800Nm koppel.

McLaren Senna

Geen McLaren Senna voor jou

Als je al aan het watertanden bent, kun je daar helaas beter mee ophouden. De auto komt namelijk met een behoorlijk prijskaartje van rond een miljoen dollar. En zelfs als je het geld paraat zou hebben, is de kans nog steeds klein dat je de auto kunt bemachtigen. Er zullen maar 500 exemplaren gemaakt worden, maar dat is niet het grootste probleem. Dat is namelijk het feit dat alle exemplaren al vergeven zijn. En dat terwijl de productie van de McLaren Senna pas volgend jaar begint.

Helaas dus. Als je toch graag de auto wilt zou je misschien één van de gelukkigen zover kunnen krijgen om hem aan je door te verkopen of je zou genoegen moeten nemen met een net iets andere versie. McLaren zou namelijk komen met een GTR variant. Je kunt je ook alvast voorbereiden op de toekomst en wachten op een hybrid McLaren. De automaker zou daar sneller dan verwacht al mee aankomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De McLaren Senna is de meest extreme auto die je nooit zult bezitten
Sluiten