Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 30 sep 2020

Medewerkers Cyberpunk 2077 moeten overwerken om game af te krijgen

Cyberpunk 2077 is een van de grootste games die dit jaar nog uitkomt. Maar komt het wel op tijd af, of moeten we nog langer wachten?

Veel gamers wachten al een lange tijd op Cyberpunk 2077. De game is al verschillende keren uitgesteld door ontwikkelaar CD Projekt Red. 19 november moet de game echt uitkomen. De ontwikkelaar doet er dan ook alles om het af te krijgen. Het gaat zelfs tegen haar eigen afspraken in, want het bedrijf had beloofd dat haar mensen nooit hoeft over te werken.

Overwerken voor Cyberpunk 2077

Om 19 november te halen moeten de medewerkers van CD Projekt Red nu zes dagen per week gaan werken tot de release. Het is een pijnlijke stap voor het bedrijf. In 2019 zei co-oprichter Marcin Iwiński nog tegen game journalist Jason Schreier: “We willen meer humaan zijn en mensen met respect behandelen.” In januari van dit jaar kwam er al veranderingen in die woorden. Het bedrijf liet al doorschemeren dat overwerken niet meer een taboe was. Nu moeten de medewerkers dat alsnog doen om Cyberpunk 2077 op tijd af te krijgen.

In een e-mail die in handen is gekomen van Bloomberg laat het bedrijf aan de medewerkers weten dat ze geen andere oplossing zien in de lange weken. De bugs en glitches moeten uit de game worden gehaald, voorafgaand aan de release van het spel. Een werknemer laat aan het bedrijf weten dat sommige mensen al meer dan een jaar in de avonden en weekenden werken om  Cyberpunk 2077 af te krijgen.

“Ik accepteer het dat ik nu de volle laag krijg voor de beslissing,” schrijft Adam Badowski, hoofd van de ontwikkelingsstudio in de e-mail. “Ik weet dat dit het tegenovergestelde is wat we hebben gezegd van overwerken. Het is ook tegen mijn natuur, het overwerk zou de optie moeten zijn. We hebben echter alle mogelijkheden bekeken en dit is de enige optie”

Vaker uitgesteld

Cyberpunk 2077 is al verschillende keren uitgesteld. De game had oorspronkelijk al op 16 april in de winkel moeten liggen. Later werd het verschoven naar 17 september omdat ze meer tijd nodig hadden de game af te maken. Dit is nogmaals uitgesteld vanwege een grote hoeveelheid bugs. Het bedrijf wil nu niet nog een deuk in het imago en gaat dus vol voor 19 november. Het is echter maar de vraag of het personeelsbeleid er voor zorgen dat de uitstraling niet nog meer schade oploopt.

Reageer op artikel:
Medewerkers Cyberpunk 2077 moeten overwerken om game af te krijgen
Sluiten