MediaMarkt in de fout: iMacs voor slechts een paar euro

Wie een iMac aan wil schaffen zal waarschijnlijk even hebben moeten sparen. De computers van Apple zijn prijzig. Althans, normaal gesproken dan. Bij de MediaMarkt waren ze vorige week voor een prikkie te scoren. En dan bedoelen we ook echt een prikkie.

Door een fout in de webwinkel van MediaMarkt scoorde consumenten de aanbieding van hun leven. Waar een nieuwe iMac je normaal gesproken tegen de €2000 kost, haalde mensen ze vorige week voor slechts een paar euro in huis.

MediaMarkt aanbieding van de eeuw

Het leek onwerkelijk en dat was het uiteindelijk ook. Door een fout bij de webwinkel van MediaMarkt konden een aantal klanten voor €2,19 een iMac aanschaffen. Het ging niet alleen om een foutje tijdens de bestelling, want de iMacs werden ook daadwerkelijk geleverd.

MediaMarkt laat tegenover RTL Nieuws weten dat er direct contact opgenomen is met de desbetreffende klanten. Volgens het bedrijf was er begrip voor de situatie en snapte de meeste consumenten wel dat de aanbieding te mooi was om waar te zijn. Het gaat volgens MediaMarkt slechts om een aantal iMacs. “Je kan ze op twee handen tellen”, wordt duidelijk in het artikel.

Apple iMac (Afbeelding: Apple Inc.)

Sommige kopers tonen weinig begrip

MediaMarkt eist dat kopers de iMacs terugsturen of simpelweg bijbetalen. Waar de meeste daar begrip voor tonen, zijn er helaas ook mensen dat niet doen. Sommigen van hen willen de iMacs niet terugsturen vanwege het feit dat de levering al is voltooid. In hun ogen is de koopovereenkomst in deze definitief. In een specifiek geval wil MediaMarkt een incassobureau inschakelen. Zo wordt duidelijk uit e-mails in handen van het ANP.

In 2017 was er een soortgelijke situatie gaande bij Leen Bakker. Door een fout werden hoogslapers ter waarde van €319 verkocht voor een spotprijs van €24. Een iets minder grote impact misschien, maar uiteindelijk stond Leen Bakker in zijn recht. Ook toen wilde klanten geld zien, maar het bedrijf hoefde van de rechter niet te leveren.

Reageer op artikel:
MediaMarkt in de fout: iMacs voor slechts een paar euro
Sluiten