Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 21 feb 2020

Meeblèren met Spotify: lyrics worden nu realtime getoond

Spotify geeft je eindelijk de mogelijkheid om mee te zingen met je favoriete nummers, zonder jezelf volledig voor schut te zetten. Volgens AndroidPolice worden de lyrics van de muziek die je luistert nu realtime getoond.

Dat volledig voor schut staan heeft overigens niets te maken met je zangtalent. Daar zal Spotify helaas weinig aan kunnen doen. Maar als je dan op standje gehoorbeschadiging meeschreeuwt met Jody Bernal of de Spice Girls (onze techkennis is beter dan onze muzieksmaak), dan weet je vanaf nu in ieder geval dat je het bij het juiste eind hebt op het gebied van songteksten.

Spotify toont lyrics eindelijk real-time

Op dit moment is de nieuwe functie slechts beschikbaar voor een handje vol gebruikers, maar het lijkt er sterk op dat deze binnenkort voor het grote publiek uitrolt. De functionaliteit lijkt namelijk volledig geïntegreerd te zijn in de mobiele applicatie van de streamingdienst. Als je een nummer hebt gekozen om af te laten spelen, dan is het vervolgens mogelijk om de tekst in real-time te volgen. Deze tekst is onder de controleknoppen (pauze, play, vorige, volgende) te vinden.

Het lijkt erop dat niet alle nummers al voorzien zijn van de mogelijkheid om songteksten te tonen. De tracks waarbij dit wel mogelijk is, zijn voorzien van een Lyrics label. Deze is naast het nummer te vinden een playlist. Op die manier weet je dus wanneer ongegeneerd meeblèren met de juiste tekst kan en wanneer niet.

Spotify lyrics
Zo ziet het er uit (Afbeelding: Android Police)

Het is overigens ook mogelijk om de taal van de songtekst aan te passen. Hierdoor is het voor mensen, die niet persé mee willen schreeuwen, ook mogelijk om te kijken wat de tekst nu precies inhoudt. Een liedje komt misschien meer tot zijn recht wanneer je in je eigen taal kan lezen wat er aan de hand is.

Kon dit niet al eerder?

Na het lezen van dit bericht heb jij misschien wel het idee dat deze functionaliteit niet helemaal nieuw is. En dat klopt. Een aantal jaar geleden was het mogelijk om een plugin van MusicxMatch toe te voegen aan de desktop-app van Spotify. Op die manier was het mogelijk voor gebruikers om de songtekst in real-time te volgen. Maar uiteindelijk verdween de functie.

Een paar jaar later maakt het dus weer zijn comeback en wordt de functie ook weer verzorgd door MusicxMatch. Maar van wat we tot nu toe hebben gezien, zal het dit keer ook beschikbaar zijn voor iOS en Android.

Reageer op artikel:
Meeblèren met Spotify: lyrics worden nu realtime getoond
Sluiten