Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 nov 2020

Nog meer avonturen beleven dankzij nieuwe LEGO Super Mario-sets

Afgelopen najaar kregen we een interessante samenwerking tussen LEGO en Nintendo met de release van LEGO Super Mario. Toen was er al gelijk veel keuze en het ziet er naar uit dat dat is aangeslagen.

Want LEGO heeft laten weten met een aantal nieuwe LEGO Super Mario-sets te gaan komen. Helaas worden die wel over de aankomende feestdagen getild, waardoor je ze nog niet met kerst kunt geven of vragen.

LEGO Super Mario-sets in januari

De nieuwe LEGO Super Mario-sets worden in januari uitgebracht. Het zijn een aantal nieuwe dingen die je kunt gaan scoren. Ten eerste heb je de zogenaamde Maker Set. Deze komt samen met een aantal speciale blokken, waarbij je dan zelf kunt bepalen wat die blokken precies doen. Op die manier heb je dus meer mogelijkheden om powerups te scoren of munten te verzamelen en kun je nog meer avonturen gaan bedenken voor jouw Mario.

Naast de Maker Set wat het grootste nieuwe pakket lijkt te zijn, komen er ook een aantal kleinere uitbreidingssets. Die zijn weet net even anders dan dat je gewend bent en wanneer je die toevoegt aan je bestaande levels krijg je net wat meer mogelijkheden. Vind je het leuk om jou LEGO Super Mario te voorzien van een pakje waarmee je weer nieuwe dingen kan bereiken? Dan zijn er nieuwe Power-up suits. Ga los als een pinguin of het iconische Tanooki-pak uit Super Mario Bros 3.

Nieuwe personages

Tot slot zijn er ook nog nieuwe Character Packs. Daarmee kun je nieuwe vijanden in je levels plaatsen. Denk daarbij aan Piranha-Plants, Larry, een Goomba, Wiggler, en Koopa Paratroopa. Kortom, genoeg mogelijkheden, maar er zal waarschijnlijk voor alles ook een flink prijskaartje er aan hangen. Wil je weten wat wij van LEGO Super Mario vinden? Lees dan hier onze review. Wil je er mee beginnen? Dan kun je hier de startersset kopen.

Reageer op artikel:
Nog meer avonturen beleven dankzij nieuwe LEGO Super Mario-sets
Sluiten