Rutger Houweling
Rutger Houweling 26 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Meer beelden van de Blackberry 10 gepresenteerd

Gisteren vond de BlackBerry Jam Americas in de VS plaats en daar onthulde RIM nieuwe onderdelen van de Blackberry 10. Tijdens dit evenement hebben ze bekend gemaakt dat er bij de launch apps komen voor vier grote sociale newerken: Facebook, Twitter, Foursquare, en LinkedIn. Het beginscherm van Blackberry is onderverdeeld in een soort widgets van applicaties. Een beetje zoals bij de Windows Phone. Deze ‘widgets’ worden continue live geüpdatet. Er is in totaal plaats voor 8 applicaties op het beginscherm en de andere apps worden zichtbaar na een swipe. Dit ziet er net zo uit als bij iOS en Android.

Balckberry heeft een eigen berichtensysteem ontwikkeld, de Blackberry Hub. Hierin worden alle e-mails, social media berichten en Blackberry Messenger berichten in verzameld. De Hub is vanuit iedere applicatie opvraagbaar zodat je snel de laatste feeds kunt checken. Ook is de App World helemaal veranderd. Hierin zijn nu ook muziek en video’s te downloaden. Vanaf 10 oktober krijgen ontwikkelaars toegang tot het besturingssysteem en kunnen vanaf dan apps ontwikkelen.

In onderstaande video is een korte toelichting over de BB10 te zien. Het toestel dat wordt weergegeven is een testtoestel voor ontwikkelaars. De nieuwe Blackberry’s komen er dus niet zo uit te zien. Wel hebben ze aangegeven dat er weer toestellen met een toetsenbord uit komen. Meer specs over de hardware is helaas niet vermeld. In het eerste kwartaal 2013 worden de nieuwe Blackberry 10’s verwacht. Wij zijn in ieder geval nog steeds niet onder de indruk. Maar goed, dat kan in 2013 altijd nog veranderen.

The Verge heeft het testmodel ook in handen gehad. Bekijk hun verhaal hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer beelden van de Blackberry 10 gepresenteerd
Sluiten