Meer dan 700.000 spelers al geband in Apex Legends

Een paar maanden geleden kwam Apex Legends vanuit het niets op de markt. De Battle Royale-game werd snel gezien als een Fortnite-killer, maar zakte daarna ook wel weer redelijk snel weg. Veel gamers lijken het toch te houden bij Fortnite. Dat neemt niet weg dat de game alsnog populair is. Zo populair dat gamers graag gebruik maken van de mogelijkheid om vals te spelen om op die manier te winnen. De ontwikkelaar wil daar echter niks van hebben en zwaait vrolijk rond met de banhammer. De teller staat inmiddels al ruim op de 700.000.

Apex Legends-maker bant er op los

Het afgelopen weekend bracht de ontwikkelaar een zogenaamde dev update uit, waarin de community manager Jay Freshette liet weten dat er tot nu toe 770.000 spelers van Apex Legends zijn geband. Ook zijn er 300.000 accounts die geprobeerd zijn om aangemaakt te worden geblokkeert, waardoor ze dus nog geen eens hebben kunnen spelen. En ook is er werk gemaakt van 4.000 spammers die de game kwamen verpesten. Als een gevolg van deze aanpak stelt Freshette dat het aantal cheaters en spammers dankzij dit werk met 50 procent is gedaald.

Apex Legends

Het is zo goed als onmogelijk om cheaten helemaal te voorkomen, maar dankzij deze aanpak moet de game wel goed speelbaar blijven. Freshette noemt het zelf overigens een constante oorlog, waarin er continu wordt gestreden. In die strijd kan Respawn Entertainment overigens rekenen op hulp van andere partijen die onder de vlag van Electronic Arts vallen. Zo wordt er samengewerkt met de ontwikkelaars van Battlefield, FIFA en vele anderen. Op die manier moet Apex Legends een plek blijven waar je als gamer eerlijk je game kunt gaan spelen.

Apex Legends verscheen eerder dit jaar en is een Battle Royale-game, maar dan met gameplay die je wellicht kent uit de verschillende Titanfall-games. Wil je meer lezen over de titel? Kijk dan zeker even hier.

Reageer op artikel:
Meer dan 700.000 spelers al geband in Apex Legends
Sluiten