Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 30 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe die meest besproken elektrische auto van Tesla er van binnen uitziet

De Cybertruck: misschien wel de meest besproken elektrische auto ooit. Tijdens een memorabele presentatie in 2019 kondigde Tesla een beuker van een pickup aan, om hem vervolgens pas vier jaar later op de markt te brengen. Veel informatie is er in de tussentijd niet verschenen, maar daar komt vandaag een klein beetje verandering in.

We weten namelijk nog helemaal niet zo goed hoe de elektrische auto er van binnen uit komt te zien, of althans, dat was het geval. Gezien Tesla de kaken stijf op elkaar houdt, zijn er wel steeds meer prototypes die het daglicht zien. Tijd om het opvallende interieur van een opvallende auto eens te bewonderen.

Het interieur van de meest besproken elektrische auto van Tesla

Met dank aan de Cybertruck Owners Club hebben we eindelijk een beeld van hoe de Cybertruck er van binnen uit komt te zien. Tesla heeft de elektrische auto voorzien van een vrij opvallend, minimalistisch en robuust ontwerp. Simpel gezegd: in het straatje van Tesla, maar dan wel met een kleine twist.

Hoewel het wel iets wegheeft van eerdere modellen, is de Tesla Cybertruck voorzien van een iets ander model stuur. Een kleine mix tussen het veelbesproken stuur van de Model S Plaid en de Model X. Je moet er waarschijnlijk van houden, maar wij houden er wel van.

Hoe die meest besproken elektrische auto van Tesla er van binnen uitziet
(Afbeelding: Cybertruck Owners Club)

Verder is er eigenlijk niet heel veel spannends te zien. Het iconische scherm is wederom in herkenbare stijl aanwezig in de elektrische auto. De middenconsole is wel aangepast en lijkt op de overkapping die voor de laadbak in de Cybertruck gebruikt wordt.

De middenconsole loopt overigens niet helemaal door en zorgt voor wat ruimte tussen het dashboard en de opbergbak. Zoiets zagen we in de originele Model S en bijvoorbeeld ook bij de Hyundai Ioniq 5.

Hoe die meest besproken elektrische auto van Tesla er van binnen uitziet
(Afbeelding: Cybertruck Owners Club)

Eindelijk in productie

Het heeft best wel wat jaren geduurd, maar de Tesla Cybertruck gaat in 2023 eindelijk in productie. Deze zomer moet het gaan gebeuren, wat simpelweg betekent dat de eerste modellen aan het einde van het derde kwartaal geleverd kunnen worden.

Hoewel Tesla al veel vaker zei dat de elektrische auto eraan zat te komen, lijkt het Amerikaanse bedrijf nu wel echt daad bij woord te voegen. Er worden steeds meer prototypes gespot.

Elektrische fiets is anno 2023 de gloednieuwe elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ๐Ÿš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!