Meest briljante foto die je vandaag ziet: het ISS scheert voor de maan langs

Iedere fotograaf weet dat je nét het juiste moment moet weten te vangen. Een seconde kan het verschil maken tussen een geniale foto, en een ‘wel aardige’. Dylan O’Donnell weet dit als geen ander! Het heeft een jaar gekost, maar het leverde deze geweldige foto op!

Inderdaad: je ziet het internationaal ruimtestation ISS duidelijk afsteken tegen het maanoppervlak. O’Donnell sloot zijn camera (Canon 70D) aan op een telescoop, en hoopte het ISS nét te vangen in een van zijn burst-foto’s. Het resultaat is fantastisch om te zien.

O’Donnell gebruikte een extreem korte sluitertijd (1/1650ste van een seconde, met ISO 800) om het ruimtestation te vangen. Hij liet de maan zijn camera nog een paar seconden belichten om de details vast te leggen. Door de foto’s te ‘stapelen’ ontstond dit kunstwerkje.

In totaal vloog het ISS nog geen halve seconde voor de maan langs. Wat een geduld (en geluk!) heeft Dylan gehad. Op de site van de fotograaf kun je de foto trouwens gratis downloaden; hij heeft zelfs de .RAW-file beschikbaar gemaakt. Wat een held!

Reageer op artikel:
Meest briljante foto die je vandaag ziet: het ISS scheert voor de maan langs
Sluiten