Jelle van Es
Jelle van Es Tech 23 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Ga voor de ultieme snelheid met limited edition Mega Man racefiets

Als je een beetje van snelheid houdt terwijl je op een racefiets zit, dan hebben we een goede tip voor je. Zeker als je iets unieks wilt. Je kunt nu namelijk een heuse Mega Man racefiets kopen en zodoende rondfietsen op een zeer stijlvolle en unieke fiets.

De Mega Man racefiets

De fiets is gemaakt door het Japanse bedrijf KhodaaBloom, die ook andere racefietsen maakt. De fiets is tot stand gekomen in samenwerking met Capcom en is er gekomen ter ere van het dertig jarige bestaan van Mega Man. Dat personage heet in Japan overigens Rockman en omdat het een Japanse fiets is, wordt die naam over de hele fiets gebruikt. Gelukkig beschikt de fiets ook over een pixelart visual van Mega Man, zodat je eventuele voorbijgangers die er naar vragen niet hoeft uit te leggen dat het toch echt een ode is aan Mega Man.

Mega Man racefiets

Voor de ontwikkeling van de fiets had de maker overigens ook nog een filosofie. Zij hadden een fictieve race voor ogen waarin Mega Man met zijn team het op zou nemen tegen teams van de personages Bruce en Forte. Met deze fiets zou het team van Mega Man dan gewoon hebben gewonnen. Naast de toffe stijl is het ook nog goed om te weten dat de fiets iets meer dan 8 kilo weegt en gebruikt maakt van een aluminium frame.

Mega Man racefiets
Mega Man racefiets
Mega Man racefiets

De fiets is afgelopen weekend op de markt gekomen en dus kun je hem ook echt kopen. Hij kost 290.000 Japanse Yen, wat neerkomt op zo’n 2.200 euro. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat de fiets bij je thuis terecht komt. Ben je niet zo van het fietsen, maar vind je Mega Man wel tof, dan hebben we ook goed nieuws. Momenteel wordt er hard gewerkt aan Mega Man 11, dus kun je over een paar maanden nieuwe avonturen beleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ga voor de ultieme snelheid met limited edition Mega Man racefiets
Sluiten