Dominick Vietor
Dominick Vietor Google 16 feb 2017

Meisje van 7 solliciteert bij Google, krijgt reactie van CEO Sundar Pichai himself

Kijk, zo snel kan het gaan. Binnen een paar dagen is Chloe Bridgewater, een meisje van zeven jaar oud uit Engeland, wereldberoemd geworden. Waar zij een fan is van technologie én het idee van een kantoor met glijbanen en chillruimtes de bom vindt, besloot ze te solliciteren bij Google. Dat kwam ook Sundar Pichai ten ore.

Het woord ‘schattig’ nemen wij vrijwel nooit in de mond, maar die is hierbij wel ontzettend van toepassing. Chloe voegde namelijk daad bij haar woord en besloot te solliciteren bij Google. Oké, als dit een sollicitatiebrief van een volwassene was geweest, dan hadden we nog wel wat op- en aanmerkingen.

Sundar Pichai is onder de indruk!

Dat je wel wilt werken bij een chocoladefabriek, een duidelijke concurrent van Google, is bijvoorbeeld niet slim om te zeggen. Nee, gein. Wij vinden de brief perfect. Wat wij ook écht nice vinden aan de brief, is hoe hieruit doorschemert dat haar vader zich positief met zijn kind mengt. Hoe haar vader haar tech-spelletjes laat spelen en stimuleert een sollicitatiebrief naar Google te sturen. Held!

Wij zijn niet de enigen die onder de indruk zijn van de brief. Sundar Pichai besloot te reageren! Je weet vast en zeker dat hij de CEO van Google is. Eén van de meest invloedrijke personen in de techwereld dus. Hallo! Ook zijn brief is er eentje om de boeken in te gaan.

Wij zijn voor team Chloe!

Hij stelt namelijk dat hij gelooft dat Chloe alles kan bereiken, zoals het scoren van een baan bij Google. Het enige dat zij hoeft te doen, is haar best te doen. Dat hij afsluit door te zeggen dat hij nu al uitkijkt naar haar sollicitatiebrief als ze klaar is met haar studie is natuurlijk de klapper op de vuurpijl.

Nice one, Chloe én Sundar!

Al met al een ontzettend schattige brief die ook nog eens in een reactie van de CEO van Google resulteert. Nice one, Chloe én Sundar! Al is er nog wel werk aan de winkel Chloe, die sollicitaties bij Google zijn zo simpel niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje van 7 solliciteert bij Google, krijgt reactie van CEO Sundar Pichai himself
Sluiten