Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 mei 2019

Meizu 16Xs onthuld: premium features voor minder dan €250

Tussen al het Chinese geweld van OPPO, Huawei en Xiaomi zou je bijna vergeten dat Meizu bestaat. Dat is zonde, want met de Meizu 16Xs bewijst de fabrikant opnieuw zijn bestaansrecht. Door dit toestel begin je je toch af te vragen waarom men meer dan duizend euro aan een smartphone uitgeeft.

Meizu 16Xs

Het gaat allemaal rap in de smartphonemarkt. Features die je een paar jaar geleden enkel in de meest prijzige modellen kreeg, sijpelen nu al door naar budgetmodellen. Modelletjes van minder dan 250 dollar, zoals de Meizu 16Xs.

De 16Xs heeft een 6.2-inch Super AMOLED-scherm van Samsung, met een resolutie van 2232 x 1080. Inclusief een vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. Ondanks de 16MP selfiecamera heeft het toestel een indrukwekkend screen-to-body ratio van 90.29 procent.

Meizu 16Xs Meizu 16Xs

Aan de achterkant zit een driedubbele camera. Dan hebben we het over een 48MP sensor van Samsung, een 8MP ultra groothoeklens en een 5MP dieptesensor. De groothoeklens heeft een field of view van 118.8 graden. Al met al behoorlijk premium spul dus.

Onder de motorkap zie je wel iets beter dat we het over een goedkoop toestel hebben. Daar vind je de Snapdragon 675, die ook in de Moto Z4 zit. Een krachtige chip waar je meer dan genoeg aan hebt, maar geen Snapdragon 855. Verder heb je beschikking over 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen. Onder de motorkap zit een 4000 mAh batterij, die snel opgeladen kan worden.

Meizu 16Xs

Ook Europa

Android 9 Pie met Meizu’s eigen Flyme OS 7 maken het pakketje af. De twee varianten kosten respectievelijk 245 dollar en 298 dollar. Bizar scherpe prijzen, gezien het design en de specs. Consumenten kunnen kiezen uit Midnight Black, Atlantis Blue, Coral Orange, en Silk White.

Ook goed nieuws: waar dit soort toestellen normaliter enkel in China uitgebracht worden, gaat Meizu de Meizu 16Xs ook naar Europa brengen in juli. Waar en wanneer is helaas nog niet duidelijk.

Check ook de nieuwe Xiaomi Redmi, een toestel dat Xiaomi met recht de flagship killer 2.0 noemt. Is dit de nieuwe OnePlus?

Reageer op artikel:
Meizu 16Xs onthuld: premium features voor minder dan €250
Sluiten