Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 26 apr 2018

Meizu’s nieuwe koptelefoon zorgt meteen ook voor sfeerverlichting

Er bestaan allerlei soorten headphones met geavanceerde features, die van alles aan je audio ervaring verbeteren. Met het design van headphones doen bedrijven echter meestal niet veel spectaculairs.  De vorm blijft over het algemeen hetzelfde en kunt kunt kiezen uit leuke kleurtjes met hier en daar een goud randje. Meizu is deze saaie bende gelukkig zat en komt binnenkort met Halo: een flashy headphone die meteen voor gezellige verlichting zorgt.

Oplichtende kabel in neon kleurtjes

De opvallende headphone bestaan uit een anderhalf meter lange kabel, die vrolijk oplicht in neon blauw of rood. Deze kabel wikkel je om je oren om van je favoriete tunes te genieten, terwijl je de rest van de kabel als een fashion statement langs je lichaam laat hangen. Halo’s kabel is gemaakt van Corning’s Fibrance materiaal, wat een speciale lichtverstrooiende vezel is. Hierdoor wordt het gloeiende effect mogelijk gemaakt.

Meizu Halo headphone

Verlichting of meer muziek?

Om de headphone te bedienen is er een schuifregelaar, welke ervoor zorgt dat het licht aan en uitgaat. Je moet je wel bedenken dat het licht ook energie verbruikt en de batterij dan ook wat sneller leeg raakt. Op 50 procent helderheid houdt Halo het zo’n vijf uur vol. Als je voor alleen geluid kiest wordt de batterijlevensduur verlengt naar vijftien uur. De batterij bevindt zich aan het uiteinde van de kabel en heeft zo’n anderhalf uur nodig om weer opgeladen te worden.

Meizu Halo headphone

Lichtgevende headphone binnenkort in China

Uiteraard is er ook een knop om het volume te regelen en om verschillende apparaten te koppelen via Bluetooth 4.1. Verder is er ook een knop om telefoongesprekken te managen. Helaas is Halo nog niet te koop, maar het duurt niet zo gek lang meer. Eind April zou het al zover moeten zijn, maar dan wordt de koptelefoon wel in China uitgebracht. Of en wanneer hij naar Nederland komt is nog onbekend. In ieder geval zal Halo omgerekend 130 euro kosten.

Iets ander dat licht geeft zijn deze bijzondere tegels. Ze zijn niet om mee op pad te gaan, maar zorgen er wel voor dat ook je huis vrolijk verlicht wordt.

The Verge

Reageer op artikel:
Meizu’s nieuwe koptelefoon zorgt meteen ook voor sfeerverlichting
Sluiten