Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Meizu Zero onthuld: smartphone zonder randen of ports

Je zag het al gebeuren bij de smartphones met een gat in het scherm: wanneer de ene fabrikant als eerste ermee op de proppen komt, volgt de rest razendsnel. Dat zien we nu ook gebeuren met de eerste smartphones zonder ports en knoppen. Maak kennis met de Meizu Zero.

Meizu Zero

Ja, dat las je goed: nul knoppen, uitsteeksels of gaten waar iets ingestoken kan worden. Dat is wat Vivo voor elkaar krijgt met de Apex 2019, een gloednieuw toestel waarmee we volgende maand kennis gaan maken. Hier lees je meer, en kun je de eerste verbluffende beelden bewonderen.

Vivo gaat dus een stuk verder dan het schrappen van enkel de headphone jack. Zo werken we langzaam naar het toppunt van smartphone-design toe: de compleet egale smartphone. Een andere Chinese fabrikant, Meizu, troeft Vivo echter af.

Maak kennis met de nieuwe Meizu Zero, een toestel dat op de markt gebracht wordt als “the world’s first holeless phone”. Geen headphone jack, geen knoppen, geen SIM-kaart slot en geen port om een oplader in te steken. Alles is een glad stuk keramiek.

Meizu Zero Schermranden Meizu Zero Schermranden

Het perfecte plaatje wordt enkel onderbroken door een uitstekende cameramodule en wat microfoon-uitsparingen. Ook dat zijn echter tijdelijke compromissen waarvoor innovatieve oplossingen al in de pijplijn zitten. Partijen als Samsung werken aan technologie die dergelijke componenten effectief in of onder het scherm verbergen.

Vivo Apex 2019: smartphone zonder bezels, ports en knoppen

Hoe dan?

De Meizu Zero heeft en 5.99-inch AMOLED scherm, en ietwat forse schermranden. Althans, naar 2019-standaarden. De benodigde technologie moet immers ergens verstopt worden. Wat dat betreft lijkt de Vivo Apex 2019 nog een stap verder te gaan.

Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner verwerkt. Hetzelfde geldt voor de speakers, dankzij Meizu’s mSound 2.0. Voor het opladen zul je per se voor de draadloze route moeten kiezen, want er zit dus geen charging-port op. Meizu belooft een topsnelheid van 18W dankzij zijn eigen Super mCharge Wireless-technologie. Daarmee gaat Meizu op papier Apple (7.5W) en Samsung (9W) ver voorbij.

Meizu Zero Schermranden

Er zitten dus ook geen knoppen op de Meizu Zero, maar dat lost het merk op met haptic feedback en virtuele knoppen. eSim-technologie zorgt ervoor dat je geen SIM-kaart nodig hebt. Doordat er geen knoppen en gaten aan de zijkant zitten, is het toestel bovendien automatisch stof- en waterdicht (IP68).

Verder weten we nog vrij weinig over de specificaties, naast dat de Snapdragon 845 onder de motorkap zit. Dat is een high-end chip van vorig jaar. Helaas geldt ook voor dit toestel dat we pas eind volgende maand meer weten, want dan vindt het Mobile World Congress plaats. Daar wordt tevens de Samsung Galaxy S10 getoond.

Reageer op artikel:
Meizu Zero onthuld: smartphone zonder randen of ports
Sluiten