Mel Gibson bevestigt nieuw deel van Lethal Weapon

Lethal Weapon is natuurlijk een van de guilty pleasures in de filmwereld. Nu komt er een vijfde deel van de filmserie.

Wie Mel Gibson zegt, zegt natuurlijk Braveheart, Maverick en last but not least natuurlijk Lethal Weapon. Het is al een tijdje geleden dat we het laatst hoorden over de filmreeks, maar nu lijkt er een nieuw deel te komen.

Lethal Weapon komt met een vijfde deel

Lethal Weapon was een hit in de jaren ’80 en ’90. Er werden dan ook in no-time vier delen gemaakt. Een vijfde deel kwam er niet. Tot nu tenminste, want hij is in de maak. Deze wordt geregisseerd door de originele directeur Richard Donner. Eerder gingen er al geruchten, maar nu lijkt het dus echt bevestigd te worden.

Dat meldde Gibson in het programma Good Morning America (via CBR) waar hij de te gast was voor zijn nieuwe film Fatman. “Absoluut! De man die erachter zit, is de man die het naar het witte doek heeft gebracht. Hij werkt nu aan het nieuwe deel: Richard Donner. Hij is een legende,” zegt de acteur op de vraag of Lethal Weapon 5 er aankomt.

Richard Donner keert terug

Dat Gibson met de onthulling over Lethal Weapon komt, is niet verrassend. De acteur speelde in alle vier de delen die liepen van 1987 tot 1998. Hij nam de rol op zich van Martin Riggs, een roekeloze narco detective van de politie in Los Angeles. Samen met Danny Glover ging hij op pad om criminelen op te rollen. Al deze vier delen werden geregisseerd door Donner, die onder andere ook excutive producer was van de X-Men-franchise.

Wellicht heb je Lethal Weapon ook gezien op tv de afgelopen jaren. Er is namelijk ook een tv-serie van gemaakt. Fox zond deze uit tussen 2016 en 2019, met in de hoofdrollen Damon Wayans en Clayne Crawford.

Wanneer Lethal Weapon 5 in de bioscopen komt, is nog onbekend. Ook weten we nog niet wie er in gaan spelen, al gaan de geruchten dat Gibson en Glover gewoon weer van de partij zijn.

Reageer op artikel:
Mel Gibson bevestigt nieuw deel van Lethal Weapon
Sluiten