Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 mrt 2018

Elon Musk brengt ons veel eerder naar Mars dan je denkt

De maan hebben we al gehad en we knallen om de zoveel tijd mensen de ruimte in om vanuit het International Space Station onderzoek te doen. De volgende halte in de wereld van ruimtereizen is wat iedereen betreft het brengen van mensen naar de planeet Mars. Het is een groot onderdeel van het SpaceX-project en de mogelijkheid om met een raket na landing weer op te stijgen. Nu heeft de Britse astronaut Tim Peake zijn visie hier op gegeven. Hij denkt dat we binnen twintig jaar een reis naar Mars maken. Maar tegelijkertijd kan dat ook een stuk sneller gaan met de voortgang van privé bedrijven zoals Elon Musk’s SpaceX en meer.

We gaan naar Mars

Dat we naar Mars gaan, is volgens Peake alleen maar logisch. Momenteel werken verschillende overheidsinstanties, zoals NASA, aan dit idee. Maar dat gaat niet heel erg snel. Nee, het is de privé sector die er voor kan zorgen dat we sneller dan verwacht naar Mars kunnen gaan. Zo zien we bij SpaceX dat er nieuwe technieken worden ontwikkeld en dat men daar minder gebonden is aan de budgetten die een organisatie van de overheid krijgt. En SpaceX is natuurlijk maar één voorbeeld. Zo heb je ook nog Richard Branson met zijn Virgin Galactic en Jeff Bezos met zijn Blue Origin. Hoe langer zij zich bezig houden met hun projecten, hoe groter de kans is dat organisaties uiteindelijk gaan samenwerken en zo deze droom sneller voor elkaar krijgen.

Mars

Het enige probleem in deze, is dat de verschillende organisaties nog niet hebben samengewerkt en nog niet de wil hebben uitgesproken om dat te gaan doen. Toch spreekt Peake de hoop uit dat dat uiteindelijk gaat gebeuren, om zo de totale ontwikkeling in de ruimtevaart te doen versnellen. Wellicht als Nasa belooft dat Musk een Tesla mee mag nemen naar Mars, dat dan helpt.

Reageer op artikel:
Elon Musk brengt ons veel eerder naar Mars dan je denkt
Sluiten