Nieuwe Mercedes-Benz A-klasse krijgt volledig digitaal dashboard

Langzamerhand wordt er steeds meer duidelijk over de nieuwe Mercedes-Benz A-klasse. De nieuwe auto van Mercedes werd al gespot in het wild, alleen was de auto volledig gewrapped waardoor we er weinig over konden zeggen. In aanloop naar de officiƫle onthulling zijn er nu toch details vrijgegeven. Conclusie: het dashboard is revolutionair!

Zeg maar dag tegen alle analoge klokken in de nieuwe Mercedes-Benz A-klasse

De nieuwe Mercedes-Benz A-klasse komt begin 2018 naar Nederland. Dat is informatie wat we al wisten. Maar we wisten nog niet dat Mercedes een luxe uitstraling ook naar de A-klasse zou brengen. Analoge klokken zijn niet meer te vinden in de nieuwe auto. De autofabrikant kiest ervoor om twee grote schermen naast elkaar te plaatsen. En dat ziet er lekker revolutionair uit.

Mercedes-Benz A-Klasse

Op de twee schermen vind je uiteraard alle benodigde informatie. Een infotainmentscherm voor al je entertainment, de nodige digitale meters worden in het eerste scherm getoond en is de airconditioning en navigatie ook in de schermen ondergebracht. Zo revolutionair is het natuurlijk ook weer niet als je bedenkt dat alles in de eerste Tesla Model S via het scherm te bedienen was.

Verschillende afmetingen

Niet alle uitvoeringen van de nieuwe A-klasse zijn overigens hetzelfde. En daarmee bedoelen we de uitvoeringen van de schermen. Als basis krijg je twee 7-inch schermen tot je beschikking. Ga je voor een duurder exemplaar dan krijg je een twee 10,25-inch schermen tot je beschikking. Dat kijkt toch weer iets prettiger.

Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes spreekt echter niet alleen over het prachtige nieuwe dashboard. Er moet ook meer ruimte zijn ten opzichte van de huidige A-klasse. Je hebt in het nieuwe model van 2018 zo’n 370 liter bagageruimte tot je beschikking. Zowel voorin als achterin is meer hoofdruimte toegevoegd.

De sfeer in de auto wordt gecreĆ«erd door 64-ledlampjes en kun je zelfs kiezen voor massagefunctionaliteiten in de stoelen. Hier moet je uiteraard wel wat extra’s euro’s tegenaan gooien. De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse wordt hoogstwaarschijnlijk tijdens Geneva International Motor Show in maart 2018 gepresenteerd. Dan mogen wij ook van de motor en het uiterlijk genieten, want dit is toch wel een auto waar men op zit te wachten.

Uit de laatste geruchten blijkt overigens dat Mercedes-Benz de A-klasse ook gaat elektrificeren. Daar lees je hier meer over.

Reageer op artikel:
Nieuwe Mercedes-Benz A-klasse krijgt volledig digitaal dashboard
Sluiten