Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 29 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

MERCEDES-AMG GLC 63 vindt perfecte balans tussen kracht en functionaliteit

Waar de normale consument vroeger genoegen nam met een auto om gewoon van A naar B te komen, lijkt er nu een groeiende vraag te zijn naar meer performance en power. De markt voor crossover auto’s, welke de eigenschappen van een normale personenauto combineren met die van een SUV, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de SUV markt zelf blijft groter worden. Deze trend is niet voorbijgegaan aan Mercedes en het bedrijf speelt hier soepel op in met de aankomende Mercedes-AMG GLC 63 serie.

Mercedes-AMG GLC 63

Mercedes-AMG GLC 63 met 8 cilinder motor

De Mercedes heeft met de GLC 63 een harmonieuze balans gevonden tussen kracht en functionaliteit. De nieuwe Mercedes zal beschikbaar zijn in een standaard SUV versie en een coupe variant. Beide versies komen met een  4.0 liter biturbo motor met 8 cilinders, waarmee een indrukwekkende 469 pk wordt geproduceerd. Volgens de schatting van Mercedes zou de GLC 63 binnen 3,9 seconden een snelheid van 96 km per uur moeten kunnen bereiken. De kracht van de motor zorgt samen met de AMG Speedshift MCT negentraps sporttransmissie voor een bevrijdende ervaring.

Mercedes-AMG GLC 63

Meer kracht met GLC 63 S

Wie toch nog meer power wil dan de GLC 63 kan bieden is er de Mercedes-AMG GLC 63 S. Ook deze komt in een standaard en coupe versie en heeft dezelfde motor en transmissie als de GLC 63. Het verschil is echter dat de GLC 63 S met 503 pk nog krachtiger aanvoelt. De auto’s van de zouden zelfs binnen 3,9 seconden van 0 naar 96 km per uur kunnen gaan.

Mercedes AMG GLC 63

Verschillende opties voor variërende rijstijlen

Omdat iedereen een andere rijstijl heeft, is de GLC 63 S uitgerust met verschillende rij-standen. Voor de relaxte rijder is er de comfort modus, waarbij er rustig geschakeld kan worden en de auto soepel over de weg zweeft. Wie voor de Sport+ modus kiest, gaat voor een wat wildere rit en hardere vering. Hoewel dit misschien wat minder comfortabel rijdt, zorgt het wel voor betere controle over de auto. Bochten kunnen bijvoorbeeld met meer precisie worden genomen bij hogere snelheden.

Mercedes-AMG GLC 63

Beschikbaar vanaf begin 2018

Helaas zullen we nog even moeten wachten op al dit spannends van Mercedes. Naar verwachting zullen de auto’s vanaf het begin van volgend jaar bij de autodealers verschijnen. Ook voor de prijzen moeten we nog even geduld hebben.

Geïnteresseerd in de auto’s van Mercedes? Bekijk ook de Mercedes E-Klasse Cabriolet en de Mercedes-Benz EQ.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MERCEDES-AMG GLC 63 vindt perfecte balans tussen kracht en functionaliteit
Sluiten