Ilona Braam
Ilona Braam Home 29 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Mercedes gaat met energieopslagbakken voor in huis de strijd aan met Tesla

Wanneer je de naam Mercedes-Benz hoort, denk je natuurlijk direct aan auto’s. Maar het bedrijf is ook hard bezig naam te maken in de energie-industrie. Onlangs werd aangekondigd dat Mercedes-Benz Energy gaat samenwerken met Vivint Solar. Samen zullen de twee bedrijven de nieuwe Mercedes-Benz energieopslag units naar huizen in Amerika brengen.

Mercedes energieopslag voor duurzame energie

De opslag units zullen eerst in Californië worden geïntroduceerd, aangezien de markt voor zonne-energie daar booming is. De opslagunits kunnen gebruikt worden om energie van zonnepanelen, windturbines en andere bronnen van alternatieve energie op te slaan. Ze bestaan uit 2.5 kWh batterijen, welke opgestapeld kunnen worden om units van maximaal 20 kWh te maken.

Mercedes-Benz energieopslag units

Mercedes-Benz Energy

Mercedes is natuurlijk al een tijdje bezig met de ontwikkeling van energieopslagsystemen voor zijn elektrische en hybride auto’s. Vanaf 2016 is het bedrijf in de vorm van Mercedes-Benz Energy bezig met het aanbieden van innovatieve oplossingen met betrekking tot energie. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar het efficiënter inzetten van energie. Duurzame energie speelt een grote rol in de toekomst van het bedrijf.

Samenwerking beste uit beide werelden

Mercedes-Benz Energy en Vivint Solar vormen samen een sterk team. De opslagunits van Mercedes zijn gebaseerd op de technologie die ook bij de auto’s van het bedrijf worden gebruikt. Hierdoor voldoen ze aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en zijn ze zowel betrouwbaar als veilig. Vivint Solar heeft zich aan de andere kant al langere tijd bewezen bij het installeren van systemen voor zonne-energie in Amerikaanse huizen. Het is nu voor het eerst dat Vivint Solar ook opslagunits in het pakket aanbiedt.

Met de nieuwe opslagunits concurreert Mercedes direct met Tesla’s Powerwall units. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze strijd zich verder zal ontwikkelen.

Tesla is in ieder geval van plan dit jaar meer batterijen te produceren voor de productie van de Powerwall 2 en de bouw van de Tesla Model 3. Dit zijn de verdere Ambities van Tesla voor 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mercedes gaat met energieopslagbakken voor in huis de strijd aan met Tesla
Sluiten