Daniel Koster
Daniel Koster Cars 23 feb 2017

Mercedes-Benz EQ is een gehele vloot aan auto’s die beter zijn voor het milieu

Oké, we weten dat auto’s niet goed zijn voor het milieu. Echter doet Mercedes-Benz zijn best de ecologische voetafdruk van hun wagens te verminderen. Hoe? Nou, door met Mercedes-Benz EQ drie nieuwe auto’s te introduceren:

Deze drie nieuwe auto’s zijn elektrische-, hybride- en plug-in hybride auto’s. In totaal worden negen nieuwe Mercedes-Benz auto’s geïntroduceerd. Genoeg lekkers voor de autofan dus. Maar, wat betekenen deze drie standaarden nou voor jou (en het milieu)?

[listicle]

De elektrische auto

De elektrische auto is ideaal voor in de stad. De auto maakt geen lawaai en kent geen uitstoot. Maar, wat biedt de elektrische wagen van Mercedes? De B-Class Sports Tourer B 250 e kan 230 kilometer op een volle oplaadbeurt en kent een topsnelheid van 160 kilometer per uur. Natuurlijk is het grootste voordeel dat-ie geen uitstoot kent. Je leest er hier meer over.
[/listicle]

Mercedes-Benz EQ

[listicle]

De plug-in hybride

Dan nog de plug-in hybride. De C-Class 350 e Saloon biedt in wezen hetzelfde aan als de elektrische auto, maar dan met een gewone brandstofmotor erbij. Qua bereik kan-ie alleen niet zoveel. Na 31 kilometer moet-ie weer aan de lader. Maar goed, voor langere afstanden kun je op je brandstofmotor verder rijden.
[/listicle]

Mercedes-Benz EQ

Trouwens, er zijn nog een aantal andere modellen in deze standaard te vinden. Die vind je hier. Nice, toch?

[listicle]

De hybride

Dan heb je tot slot nog de hybride. Het verschil tussen hybride en plug-in hybride, is dat de hybride auto zich oplaadt wanneer je auto (af)remt. Aan de lader leggen, dat gaat niet. Dit leidt ertoe dat de hybride minder brandstof verbruikt. Echter kun je niet enkel op de elektrische motor rijden. Hier vind je de modellen.
[/listicle]

Mercedes-Benz EQ

Van alle markten thuis

Je ziet het al, met Mercedes-Benz EQ boort het automerk allerlei markten aan. Dat vinden wij slim. Uiteindelijk zal de elektrische auto voor de kleinste ecologische voetafdruk zorgen. Dan moet je het alleen wel doen met een auto die 250 kilometer kan afleggen op een volle laadbeurt. Niet ideaal voor (lange) tripjes.

En o ja, het is dan ook wel goed om te zeggen dat Mercedes hiermee achter ligt op concurrenten als Tesla, waar je met de nieuwste Model X bijna zeshonderd kilometer op een volle accu kunt afleggen. Dan is de keuze voor een (plug-in) hybride beter.

Mercedes-Benz EQ

Wij zijn fan van de Mercedes-Benz EQ

Je auto kan dan namelijk op de brandstofmotor grotere afstanden overbruggen. Echter zorgt de hybride aard van de wagen dat jij minder brandstof zult verbruiken dan de brandstofauto van nu zal doen. Zoals we al zeiden: met de nieuwe auto’s van Mercedes-Benz is er voor ieder wat wils. De vraag is of jij gaat voor wat het beste is voor het milieu, of wat het best bij jou past.. Of ga jij toch liever voor de elektrische Volvo?

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz EQ is een gehele vloot aan auto’s die beter zijn voor het milieu
Sluiten