Mercedes-Benz en Tesla raken in een heerlijke (Twitter) strijd verwikkeld

Noah Korevaar 13 nov 2017 Cars

Ondanks wat leveringsproblemen links en rechts, gaat het Tesla op de beurs voor de wind. De Amerikaanse autofabrikant is een absolute voortrekker op het gebied van elektrische voertuigen, maar Mercedes-Benz geeft nu een flinke waarschuwing: de Duitsers gaan maar liefst 11 miljard dollar investeren om in 2020 hun wagenpark grotendeels elektrisch te krijgen.

De dagen dat de Tesla Model S (evenals natuurlijk de Model X en nieuwe Model 3) rond kan rijden in een vrijwel onaantastbare positie lijken binnen een paar jaar voorbij te zijn. Mercedes-Benz gaat fors investeren om meerdere elektrische modellen aan te bieden.

Wat zijn de plannen van Mercedes-Benz?

Vaak zijn plannen van autofabrikanten een beetje vaag, maar het merk met de ster windt er geen doekjes om. Zij stellen onomwonden op hetzelfde niveau als Tesla te willen gaan opereren. Eén van de speerpunten in het offensief is het lanceren van een elektrische SUV die direct moet gaan kunnen concurreren met de Tesla Model X.

Elon Musk reageerde overigens als een baas op het feit dat Mercedes 1 miljard euro gaat investeren in deze e-SUV.

De Duitsers reageerden op hun beurt weer op de woorden van de Tesla-baas.

China als belangrijkste markt

Het feit dat Tesla al jaren bezig is met de productie van elektrische auto’s kan het merk een voorsprong geven. Vandaar dat Mercedes-Benz de pijlen in eerste instantie voor een groot deel op China gaat richten. Niet alleen is dat inmiddels ‘s werelds grootste automarkt; Tesla heeft daar nog niet echt voet aan de grond en is er nog niet zo ver als in Europa en de VS. Mercedes-Benz begint daar met een kleinere achterstand.

Binnen 3 jaar krijgt Tesla serieuze concurrentie van Mercedes-Benz

Waar liggen de kansen voor Mercedes-Benz?

Hoewel je in zekere zin kunt spreken van een achterstand voor het Duitse merk, heeft hun uitgangspositie ook twee belangrijke voordelen. Allereerst hebben zij vanaf de zijlijn de ontwikkeling én de fouten van Tesla kunnen observeren. Daarnaast zou Mercedes-Benz Tesla een gevoelige tik kunnen uitdelen op hun zwakste punt: productie. Mercedes-Benz heeft een enorme productiecapaciteit en werkt aan fabrieken voor volledige elektrische voertuigen. Hun capaciteit schuilt ook in het enorme modelaanbod: het merk produceert momenteel meer dan 30 verschillende modelvarianten en kan vrij eenvoudig bewezen succesnummers elektrificeren.

Er komt dus zoals gezegd een elektrische SUV, maar kijk er niet van op als Mercedes-Benz ook volumemodellen als de A-klasse en C-klasse gaat elektrificeren. Ook voor een high end sportauto is er met de AMG GT reeds een prima basis aanwezig. Check ook de futuristische Le Mans auto van Tesla.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz en Tesla raken in een heerlijke (Twitter) strijd verwikkeld
Sluiten