Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 11 sep 2019

De Mercedes-Benz VISION EQS: niet heel bizar, wel ontzettend tof

Voor een concept car probeert een automaker vaak hele aparte dingen, waardoor je als consument overdonderd wordt. Het probleem daarmee is echter dat je gewoon weet dat er nooit zoiets gaat verschijnen. De Mercedes-Benz VISION EQS concept car is wat dat betreft een aangename verandering op de regel. Hoewel het nog altijd een typische concept car is, is het tegelijkertijd een wagen waarvan je wel ziet dat het ooit op de weg zou komen te rijden.

De Mercedes-Benz VISION EQS concept car

En als het niet als geheel is, dan zijn het wel componenten die er voor zorgen dat de autowereld stappen kan zetten. De concept car werd tijdens de 2019 Frankfurt Motor Show onthuld en is uiteraard een elektrische wagen. De Mercedes-Benz VISION EQS concept car zou voorzien worden van een 100 kWh battery pack, welke in staat is om een afstand van zo’n 700 kilometer af te leggen, terwijl hij tegelijkertijd met meer dan 469 pk krachtig genoeg is. Het zou ongeveer 4,5 seconden duren om van de nul naar de honderd kilometer op te trekken. Dat is niet zo snel als een echte krachtige sportwagen, maar alsnog genoeg om bij het stoplicht indruk te maken.

Verder wil Mercedes-Benz met deze concept car het goede voorbeeld op het gebied van het milieu. Zo zou de Mercedes-Benz VISION EQS concept car voorzien zijn van een soort alternatieve leren bekleding op de stoelen, welke gemaakt zou zijn van plastic flessen welke gerecycled worden. En in het dak zou gebruikt worden gemaakt van textiel op basis van afval dat te vinden is in de oceaan. Op die manier zou afval een tweede kans krijgen in de nieuwe wagen van Mercedes-Benz.

De buitenkant (Bron: Mercedes-Benz)
(Bron: Mercedes-Benz)
Mercedes-Benz VISION EQS concept car
Stoelen van gerecycled materiaal (Bron: Mercedes-Benz)
Mercedes-Benz VISION EQS concept car
Het stuur en meer (Bron: Mercedes-Benz)

Tegelijkertijd moet de Mercedes-Benz VISION EQS concept car ook genoeg luxe uitstralen en moet je als gebruiker het gevoel hebben dat je met een soort jacht over de wegen scheurt. Wil je meer lezen over concept cars? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Mercedes-Benz VISION EQS: niet heel bizar, wel ontzettend tof
Sluiten