Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 18 jun 2018

Elektrisch Mercedes EQA prototype maakt de weg al onveilig

Net als veel andere automakers is ook Mercedes-Benz druk bezig met het langzaamaan overstappen op elektrische auto’s. Er staan verschillende modellen op de planning voor de komende paar jaren en als eerste mogen we als het goed is volgend jaar de EQC SUV verwachten. Van het model daarna, de kleinere EQA, liet Mercedes onlangs een werkend prototype zien. De EV ziet er futuristisch uit, maar behoudt wel verschillende cues waaraan je kunt zien dat het toch wel om een Mercedes gaat.

Rijbereik van 400 km met quick charge

De EQA werd vorig jaar voor het eerst onthuld in Duitsland, maar toen ging het nog om een conceptcar. Inmiddels zijn ze duidelijk een stuk opgeschoten. Verwacht wordt dat de elektrische auto komt met een 60 kWh batterij, welke op de NEDC-cyclus goed zou moeten zijn voor een rijbereik van van ruim 400 km en op de EPA-cycles 322 km ver zou moeten komen. Mercedes heeft beloofd dat de batterij ook opgeladen zou kunnen worden met quick charging technologie, waarmee je binnen tien minuten genoeg zou kunnen opladen voor bijna 100 km aan rijplezier.

Mercedes EQA elektrische auto

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Onthulling Mercedes EQA vlak na EQC

Het zou gaan om auto met vierwielaandrijving en twee motoren, welke samen goed zouden zijn voor 268pk. Hiermee zou het compacte voertuig vanuit stilstand binnen vijf seconden naar een snelheid van 96 km per uur kunnen accelereren. Helaas weten we nog niet wanneer we de Mercedes EQA precies kunnen verwachten. We gaan er wel vanuit dat hij snel volgt na de lancering van de Mercedes EQC volgend jaar.

In de tussentijd is Mercedes met hele andere dingen bezig in China. Tijdens Auto China presenteerde de automaker het Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury concept. Ultimate luxury zit in de naam en ze liegen daarmee zeker niet. De auto is aan de binnenkant een ware oase inclusief een verwarmde thee setup, die in de console tussen de twee achterste banken verdwijnt.

Slashgear

Reageer op artikel:
Elektrisch Mercedes EQA prototype maakt de weg al onveilig
Sluiten