Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Cars 15 jan 2018

Iconische Mercedes G-klasse krijgt update: vintage-look maar opvallende updates aan binnenkant

De Mercedes G-klasse is een terreinauto die van een afstand te herkennen is. De auto, die al sinds 1979 wordt geleverd, heeft nu een update gekregen: hij is luxueuzer geworden, geavanceerder, maar levert niks in op het stoere off-road karakter.

Ook de Mercedes G-klasse kan niet achterblijven

Gisteren heeft Mercedes de 2019 G550 gepresenteerd tijdens de Detroit Auto Show. Ondanks dat het uiterlijk van de auto nog veel lijkt op de iconische terreinwagen die we al wel kennen, zijn er aan de binnenkant een aantal verbeteringen gedaan met moderne technologieën. Ondanks het retro uiterlijk van de auto, blijven veel liefhebbers hem steeds opnieuw kiezen. Wat vernieuwing aan de binnenkant kunnen dan ook geen kwaad om de goedbetalende klanten tevreden te houden.

Mercedes G-klasse
Afbeelding via Mercedes

Een goede spraakassistent

Aan de buitenkant hebben er geen drastische veranderingen plaatsgevonden. zo zijn bijvoorbeeld de koplampen en achterlampen vernieuwd, en zitten er andere wielen op de auto.

Het interieur van de auto heeft meer opvallende updates gekregen. Zo is er in de nieuwe G-klasse meer ruimte voor de passagiers die achterin zitten. Daarnast heeft de nieuwe Mercedes G-klasse heeft een aantal vernieuwde functies voor entertainment. Zo is hij voorzien van een spraakassistent, die wordt weergegeven op twee TFT-schermen. Dit maakt de auto aan de binnenkant ook eindelijk modern.

Los daarvan is de Mercedes G-klasse nog steeds een in het oog springende auto, en eentje die niet handig is om in de stad mee rond te rijden. De lancering van deze nieuwe uitvoering moet hem meer op een level brengen met Mercedes’ sedan, zoals de S-klasse.

Mercedes G-klass

Ondanks dat deze auto misschien niet het meest handig is als je wilt inparkeren in de drukke stad, blijft het een iconische bak met veel uitstraling. Echt eentje voor de liefhebber, die er net zo tof wil cruisen als Sylvester Stallone. Iconische auto’s in een modern jasje zijn erg in trek, daar is deze nieuwe hybride Jeep Wrangler ook een voorbeeld van. Wij melden ons alvast aan voor het testritje!

Reageer op artikel:
Iconische Mercedes G-klasse krijgt update: vintage-look maar opvallende updates aan binnenkant
Sluiten