Kiara Angelino
Kiara Angelino 6 mrt 2017

De nieuwe Mercedes E-Klasse Cabriolet zit vol met technisch vernuft

Het was lang wachten, maar eindelijk komt de Mercedes E-Klasse Cabriolet eraan. Deze auto is van buiten een plaatje en zit van binnen vol innovatief vernuft. Zowel de bestuurder als de inzittenden zitten hierdoor een stuk veiliger en comfortabeler in de auto!

Uit de kluiten gewassen cabriolet

Weet je wat wij vaak minder vinden aan cabrio’s? Dat er zo weinig ruimte is. Maar daar hoef je je met de E-Klasse minder zorgen over te maken. Zo is-ie langer én breder dan zijn voorganger. Dit leidt tot meer ruimte om te zitten en een extra opbergvak tussen de voorste zitplaatsen!

Mercedes E-Klasse Cabriolet
Mercedes E-Klasse Cabriolet

Rijden in de open lucht

Maar de cabriolet is veel meer dan wat extra ruimte. Mercedes heeft flink lopen sleutelen aan deze stijlvolle wagen. De kap is bijvoorbeeld elektrisch bedienbaar. Echter is dat niet de reden om deze wagen te kopen. Mercedes heeft nieuwe slimmigheidjes gebruikt waardoor je ook in de kou met open dak kunt rondrijden.

Mercedes E-Klasse Cabriolet

Ten eerste is daar ‘Airscarf’. Met één druk op de knop wordt er warme lucht rond de nek en schouders van de voorpassagiers geblazen. Hierdoor heb je geen last van koude wind. Doordat je ook nog eens met d enieuwe ‘ Aircap’-functie niet met open dak vol in de koude wind zit, zul je ook in de winter heerlijk in de Cabriolet kunnen cruisen!

Mercedes E-Klasse Cabriolet

De kap doet er twintig seconden over om open (of dicht) te gaan. Het dak van de auto kan bij een snelheid van vijftig kilometer per uur of lager open en dichtgaan. Dat stilstaan terwijl je kap open of dicht gaat is natuurlijk kostbare tijd die verloren gaat.

Veiligheid

De auto zelf barst van technologisch vernuft. Zo wordt het rijden in de E-Klasse Cabriolet een stuk veiliger. De auto beschikt over een achteruitrijcamera, verkeersbordenassistent en parkeerassistent. De assistenten houden onder andere in de gaten of je niet te hard rijdt en of je niet tegen een paaltje aanbotst tijdens het inparkeren.

Mercedes E-Klasse Cabriolet

Comfortabel rijden is het belangrijkst

De ingebouwde assistenten en luchtsystemen zijn niet de enige systemen die de auto zo comfortabel maken. De auto beschikt ook over ‘Adaptive Brake’. Dit systeem is een slimme rem-functie. In totaal zijn er vijf van zulke functies. Lekker bezig, Mercedes!

De auto zal tijdens de autoshow van Genève zijn debuut maken. De Cabriolet zal aan het einde van dit jaar op de straten schitteren. Vind je ‘m toch niet zo bij je passen? bekijk dan hier de Mercedes-Benz EQ auto’s.

Reageer op artikel:
De nieuwe Mercedes E-Klasse Cabriolet zit vol met technisch vernuft
Sluiten