Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Elektrische auto's 22 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Mercedes Vision 6: cabrioconcurrent van Tesla

Mercedes-Maybach heeft zijn nieuwe cabriolet onthuld. De autofabrikant toonde in Californië tijdens de Monterey Car Week de Mercedes Vision 6 Cabriolet. De Mercedes heeft een volkomen elektrische motor en kan daarmee de concurrentie aangaan met fabrikanten als Tesla.

Mercedes Vision 6 Cabriolet

Gordon Wagener, het hoofd design van Daimler, vertelt in een officieel persbericht over de nieuwe Mercedes Vision 6 Cabriolet: “De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tilt de moderne luxe naar het ultieme luxueuze niveau en het is de perfecte belichaming van onze designstrategie. Adembenemende proporties worden gecombineerd met een luxeus ‘haute couture’-interieur en dat zorgt voor de ultieme ervaring.”

Mercedes Vision 6 Cabriolet

De auto trekt in minder dan vier seconden op van 0 tot 100 kilometer per uur en heeft en maximale snelheid van 248 kilometer per uur. Hij kan op een volle elektrische lading meer dan 300 kilometer rijden. Er is, door het gebrek aan een motor, bagageruimte aan de voorkant.

Mercedes al langer bezig met zuinige auto’s

Mercedes is al langer bezig met elektrische auto’s. Onlangs nog kondigde Mercedes aan dat het energieopslagunits voor auto’s naar Amerika gaat brengen. De units gebruiken zonnepanelen, windturbines en andere bronnen van alternatieve energie om de auto op te laden.

Ook de Mercedes-Benz EQ-lijn toont dat Mercedes bezig is met energiezuinige auto’s. De EQ-lijn omvat een aantal auto’s, zoals de B Class 250, de C Class 350 e Saloon, die een stuk zuiniger zijn dan ‘traditionele’ auto’s. Zo werkt de B Class 250 geheel op elektrische energie en is de C Class 350 e Saloon een plug-inhybride. Die kunnen respectievelijk 230 km en 31 km op een elektrische lading rijden. De B Class moet daarna aan de oplader, de C Class rijdt na 31 km op een brandstofmotor verder.

Overigens is het bedrijf niet alleen bezig met auto’s. Het zou namelijk kunnen dat je binnenkort ook kunt plaatsnemen in een waar Mercedesvliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Reageer op artikel:
Elektrische Mercedes Vision 6: cabrioconcurrent van Tesla
Sluiten