Elektrisch 4 dec 2018 Ilona Braam

Deze elektrische mountainbike doet niet onder voor zijn “normale” broertjes

Hoewel steeds meer mensen zich hebben laten overhalen en nu rondrijden op een elektrische fiets, blijven behoorlijk wat mountainbikers nog steeds sceptisch. Het vooroordeel heerst dat een elektrisch model je nooit dezelfde ervaring zou kunnen geven als een standaard mountainbike. De Merida E-Big Trail 800 bewijst echter het tegendeel en laat zien dat elektrisch met alle voordelen van een normale bike kan komen.

Draden verwerkt in frame

Als we naar het design van de Merida kijken, valt wel op dat het om een elektrisch model gaat. De 500Wh batterij is duidelijk zichtbaar, maar de draden zijn aan de andere kant wel netjes weggewerkt in het frame. Dat je de batterij ziet zitten, betekent echter niet dat het niet om een strakke bike gaat. Het geheel ziet er toch redelijk badass uit en klaar om allerlei obstakels te tackelen.

Merida E-Big Trail 800

Elektrische mountainbike met 11 versnellingen

Kijken we naar wat het ding allemaal te bieden heeft, dan komen we bij een stijf voorframe, een 67,5 graden balhoofdhoek, 2,8 inch Maxxis banden en een 130 mm veerweg. Daarnaast vallen de korte achtervorken op en is de mountainbike uitgerust met een Shimano E8000 motor en een Shimano XT derailleur met 11 versnellingen. Uiteraard komt er ook een display aan te pas en deze kun je gebruiken om drie verschillende standen in te stellen, namelijk Eco, Trail en Turbo. Het scherm kun je ook inzetten om de hoogte van het zadel te regelen, zodat je optimaal je kunstjes kunt vertonen.

Merida E-Big Trail 800 mountainbike

Vier verschillende framematen

Mocht je voor de elektrische mountainbike willen gaan, moet je rekenen op een prijskaartje van zo’n 3.999 euro. Dat is toch behoorlijk wat, maar je kunt in ieder geval wel kiezen uit vier verschillende framematen: Small, Medium, Large en Extra Large. In principe zou er voor iedereen dus wat tussen moeten zitten en zou je de fiets in ieder geval een kans moeten geven met een proefritje.

Niet alleen de Merida is een badass elektrische mountainbike, maar ook de Turbo Levo kan er wat van en laat zien dat een elektrisch model zeker niet voor watjes is.

Manners

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze elektrische mountainbike doet niet onder voor zijn “normale” broertjes
Sluiten