Je kunt met één sms’je mensen helpen: Vodafone geeft het goede voorbeeld met Street Messenger

WhatsApp en SMS gebruiken we voornamelijk om te kletsen met onze vrienden. Deze middelen zijn niet alleen top om (grappige) foto’s en verhalen te delen. Ze zijn ook praktisch om anderen te helpen. Zoals Street Messenger, een dienst die het leven van jonge dakloze mensen positief verandert.

Street Messenger: de positieve rol van mobiele telefonie

Street Messenger is een SMS-en WhatsApp-dienst die mensen die recent dakloos zijn geworden op de hoogte houdt van cruciale informatie. Denk hierbij aan informatie als extra bedden tijdens de kou of plekken waar daklozen een maaltijd of nieuwe kleding kunnen ophalen. Een prachtig initiatief van de Vodafone Foundation, het Leger des Heils en Protestantse Diaconie Amsterdam. Met één appje of sms kun je een groot verschil maken, zoals te zien is in de onderstaande video.

Klein kerstgebaar met een grote impact

Bovenstaande video maakt weer eens duidelijk hoe goed wij het hebben. Niet alleen twijfelen we over de kleren die we aan doen, ze zijn ook nog eens schoon. Voor daklozen is dat anders. Zij moeten het doen met de kleren die ze aanhebben. De stralende blikken van de twee daklozen in de video zeggen genoeg. Zo zie je maar hoeveel positieve impact technologie op een mensenleven kan hebben. En ook jij kan daar een bijdrage in leveren.

Stuur deze kerst een warme kerstgroet naar daklozen.

Iedereen vindt het leuk om kerstkaarten te ontvangen, maar als je geen vast adres hebt is dat lastig. Daarom zet Vodafone het Street Messenger netwerk in zodat jij een kerstgroet kunt sturen. Zo krijgen daklozen toch een (mobiele) kerstkaart. Stuur jouw kerstgroet naar +31 6 25 12 2016 en dan zorgt Vodafone ervoor dat het bij de daklozen terecht komt. Het is een kleine moeite. Eigenlijk geen. Een klein gebaar van jou met een grote impact voor een ander.

Een steuntje in de rug

Wij vinden het te gek dat Vodafone aandacht besteedt aan een kwetsbare groep jonge dakloze mensen. Een groep die sinds 2009 met dertienduizend personen is toegenomen. Ze zijn niet street wise en werken keihard om weer een baan en huis te bemachtigen. Juist deze mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken.

Dit is niet de enige manier waarop Vodafone de daklozen helpt. In de campagne worden daklozen ook verbonden aan mensen die hen gratis een voetbehandeling-of zorg voor hun huisdier aanbieden. Deze mensen helpen een dakloos persoon zonder daar zelf iets voor terug te willen. Dat past perfect bij de kerstgedachte nietwaar?

Wil je meer informatie over dit initiatief? Lees er dan hier meer over.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Je kunt met één sms’je mensen helpen: Vodafone geeft het goede voorbeeld met Street Messenger
Sluiten