Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 17 jan 2018

Facebook geeft toe: Messenger is een rommeltje en gaat op de schop in 2018

Messenger is een handige app om in contact te blijven met vrienden van over de hele wereld. De app is voor velen zelfs de reden waarom ze Facebook nog niet hebben verwijderd. De chat-app van Facebook staat alleen vol met opties en functies die bijna niemand gebruikt. Daar komt binnenkort gelukkig verandering in.

Messenger is een alles-in-een-app

Facebook‘s ‘Head of Messenger’ David Marcus heeft gisteren laten weten dat het een onderdeel van de plannen voor 2018 is om de chat-app te versimpelen en wat te stroomlijnen. Facebook heeft door de jaren heen zo veel functies in de app gepropt dat gebruikers niet eens weten wat je er allemaal mee kunt doen.

Messenger

We zaten er zelf even over na te denken en kwamen niet veel verder dan het laten zien van Stories en het chatten zelf. Er is echter veel meer; je kunt via Messenger ook nog games spelen, gebruik maken van een Snapchat-achtige AR-camera, je kunt praten met een Bot, het voeren van video-gesprekken, een poll naar je vrienden sturen en nog veel meer.

Deze overvloed aan functies zal dit jaar volgens Facebook worden ingeperkt. Volgens het bedrijf is de app namelijk een beetje zijn doel voorbij geschoten, namelijk als chat-app waarbij je geen telefoonnummers hebt. Net als dat het sociale medium zelf zich ook weer meer wil gaan richten op hun initiële core business, zal ook de app dat gaan doen.

Simplificeren, of toch niet?

Volgens Marcus zijn er de laatste jaren veel nieuwe functies aan de app toegevoegd, om hem relevant te houden voor gebruikers. Sommige functies sloegen aan, anderen niet. Sommige functies die de app nu heeft zullen verdwijnen, maar de Messenger blijft uitgebreid. Zo schrijft Marcus bijvoorbeeld dat er wat op de planning staat voor groepschats aankomend jaar. Wat daar precies mee gaat gebeuren, daar laat hij niets over los. Hij vertelt wel dat Messenger ook meer gebruikt zal worden als kanaal om de klantenservice van merken via te communiceren.

Messenger

Hoe Facebook het simplificeren van de app gaat rijmen met het toevoegen van een aantal nieuwe functies is echter nog niet duidelijk. Niet al te lang geleden kwam er nog een functie bij, namelijk geld overmaken via de app. Zie jij door de bomen het bos nog? Wij gebruiken Messenger eigenlijk alleen maar om mee te chatten, en negeren alle andere functionaliteiten gewoonweg. Maar een beetje simplificeren kan nooit kwaad, dus laat het downsizen maar beginnen.

Reageer op artikel:
Facebook geeft toe: Messenger is een rommeltje en gaat op de schop in 2018
Sluiten