Messenger mogelijk weer terug naar Facebook app

Als je Facebook googelt krijg je als eerste hit een linkje om je aan te melden en vervolgens kom je een reeks aan grotendeels negatieve artikelen tegen over het bedrijf. De afgelopen tijd lijken ze constant onder vuur te zijn vanwege privacy problemen. Veel langer geleden zorgden ze echter voor irritatie bij gebruikers met iets dat niet zoveel met de privacy te maken had. Namelijk het scheiden van de Messenger feature in een aparte app. Het lijkt er echter op dat ze nu gebruikers weer tegemoet willen komen en bezig zijn Messenger weer te integreren in de Facebook app.

Messenger terug naar Facebook

Waar je vroeger gewoon Messenger berichtjes kon versturen in de Facebook app, moet je daar tegenwoordig de aparte Messenger app voor gebruiken. En hoewel we er inmiddels redelijk aan gewend zijn, blijft het toch voor veel mensen een doorn in het oog. Mogelijk heeft Facebook eindelijk door dat veel mensen een geïntegreerde oplossing toch fijner vinden en volgens researcher Jane Manchun Wong zou het best kunnen dat we in toekomst de berichten feature weer kunnen gebruiken in de Facebook app.

Facebook Messenger functies

Alleen berichten sturen

Wong zou namelijk in de code van de Facebook app aanwijzingen hebben gevonden dat het bedrijf daarmee bezig is. Zo laat ze een screenshot zien van een nieuw design, waarin te zien is dat de Messenger knop aan de bovenkant je niet meer doorverwijst naar de aparte app. In plaats daarvan zorgt de knop ervoor dat er een Chats gedeelte opent waar je berichten kunt sturen naar je vrienden. Op het moment zou je daarmee alleen simpele berichten kunnen sturen en zou je bijvoorbeeld geen foto’s kunnen uploaden of bellen. Mogelijk wordt dat later wel mogelijk in de uiteindelijke versie.

Hoewel Facebook niet officieel heeft toegegeven dat Messenger weer terugkomt naar de hoofdapp, heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf wel laten weten dat ze manieren aan het testen zijn om de ervaring rondom het versturen van berichten binnen de Facebook app te verbeteren. Messenger zou echter een feature rijke en stand-alone app blijven. Op het moment zouden ze geen verdere details hebben om met de wereld te delen.

Het is inderdaad zo dat de berichten app steeds meer features krijgt om het gebruikers makkelijker te maken. Zo ging Facebook onlangs nog aan de haal met een bekende WhatsApp feature voor de Messenger app.

BGR

Reageer op artikel:
Messenger mogelijk weer terug naar Facebook app
Sluiten