Daniel Koster
Daniel Koster 21 apr 2015

Met de Biome kun je zelfs op drie-hoog groenten verbouwen

De actie van Albert Heijn waarbij je jouw eigen groenten kon kweken was briljant bedacht. Het probleem waar menig mens tegenaan liep, was dat je de moestuintjes na verloop van tijd daadwerkelijk in een tuin moest gaan verbouwen. Woonde je drie hoog en had je geen tuin? Dan kon je ze na het urenlange besteden van liefde en aandacht, zo in de prullenbak deponeren. Met de moestuin van Cloud Farms hoeft dat niet.

De Biome

Het idee van Cloud Farms is nice. Zij hebben namelijk een broeikas ontwikkelt, de Biome genoemd, die je uit je raam kunt hangen. Hierdoor vangen jouw groenten meer licht dan ze bijvoorbeeld in het venster zouden vangen. Hier zouden ze uberhaubt weinig kans van leven hebben door te weinig zonlicht en nemen ze daarnaast veel ruimte in. Dit is allemaal verholpen met de Biome en wordt mogelijk door het goed uitgewerkte design van de kleine broeikas. De Biome is diep genoeg om een aantal planten kwijt te kunnen, maar niet zo diep dat je zelf niet meer bij de planten kunt. Daarnaast is-ie hoog genoeg voor de planten om in hun volle glorie te kunnen groeien zonder dat de kas te groot wordt voor een doorsnee raam. Om ervoor te zorgen dat de broeikas in verschillende raamformaten kan pronken, kan-ie in de breedte kan worden versteld. Hierdoor past-ie in nagenoeg elk raam.

Zonder tuin je eigen groenten verbouwen?

Als jij door de Biome-broeikas loopt warm te draaien dan zul je je enthousiasme nog even in bedwang moeten houden. Het project is namelijk nog in ontwikkeling en wordt op vijf mei 2015 op Kickstarter gezet. Er is al wel bekend dat de moestuin vanaf 325 euro verkrijgbaar zal zijn. Houd de website dus goed in de gaten voor meer informatie omtrent de leverdata van de Biome en hoe het met het project gaat op Kickstarter.

Reageer op artikel:
Met de Biome kun je zelfs op drie-hoog groenten verbouwen
Sluiten