Milton Broen
Milton Broen 7 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Met de Ehang 184 passagiersdrone ben je zelf de ‘piloot’ van een drone

Aangezien drones steeds geavanceerder en veiliger worden kunnen er langzamerhand vernieuwende stappen worden genomen. En daar denkt de Chinese drone-fabrikant Ehang hetzelfde over. Ze proberen met de Ehang 184 namelijk de dromen van de drone-fans in vervulling te laten gaan; vliegen in je eigen drone.

Ehang 184; je persoonlijke drone

Tijdens de CES 2016 werd de Ehang 184 gepresenteerd. Om ‘m even kort samen te vatten; de Ehang 184 is een grote drone waar je als persoon in kunt zitten. De drone maakt ruimte voor één persoon en je hoeft niet over professionele vliegkunsten te beschikken aangezien de drone van een automatische piloot is voorzien. Je moet het eindelijk zien als je persoonlijke helikopter met automatische piloot. En laten we eerlijk zijn, wie wilt er nou niet een persoonlijke helikopter met automatische piloot?

Specificaties

De Ehang 184 heeft ongeveer de afmeting van een kleine auto, maar de propellers kunnen inklappen waardoor-ie wat kleiner wordt. Handig als je bijvoorbeeld op kleinere locaties moet parkeren. De drone haalt daarnaast een snelheid van honderd kilometer per uur. Een nadeel is echter dat-ie maar voor 23 minuten in de lucht kan blijven op één oplaadbeurt. Dit geeft ‘m ongeveer een actieradius van zo’n 38 kilometer. Check onderstaande video voor een demonstratie van de drone.

Helaas nog een prototype

We moeten er (helaas) wel bij zeggen dat het momenteel nog om een prototype gaat. Ehang gaat er de komende tijd alles aan doen om de drone geschikt te maken op alle veiligheidsvlakken. De helikopter moet namelijk aan allerlei veiligheidsmaatregelen voldoen. Onder andere stroomback-ups en een programma dat de drone zichzelf veilig aan de grond kan zetten als de passagier bijvoorbeeld onwel wordt. Volgens Ehang zal de drone velen malen veiliger zijn dan autorijden als het aan deze specificaties voldoet. De prijs van de drone is echter nog niet bekend, maar zal momenteel nog aan de hoge kant zijn. Als het prototype wordt verbeterd en in productie gaat zal de prijs ook dalen. En daarna moet het voertuig uiteraard ook nog worden goedgekeurd door de overheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met de Ehang 184 passagiersdrone ben je zelf de ‘piloot’ van een drone
Sluiten