Met de gebruikersinterface van Pixelmator kan iedereen afbeeldingen bewerken

Ben jij vaak afbeeldingen aan het bewerken en doe je dat dan het liefst op een tabelet? Dan ben je vast al bekend met Photoshop Touch voor Tablets en smartphones. Als je de Apple Keynote van 16 oktober 2014 hebt gezien dan weet je dat er een nieuwe app is om afbeeldingen te bewerken. Vanaf nu kun je met de Pixelmator-app aan de slag, dit is de app die het tegen Adobe opneemt. Deze app heeft een super gemakkelijke gebruikersinterface, hierdoor kan iedereen een afbeelding bewerken.

 
Pixelmator was al beschikbaar voor de Mac, maar ze hebben het programma helemaal opnieuw voor de iPad gebouwd. Hierdoor konden alle functies zo worden gemaakt dat je ze ideaal met je vingers kunt bedienen. Pixelmator draait daarom ook een stuk sneller op de iPad dan Photoshop Touch. Op de Mac kon Pixelmator een beetje overwelvend zijn, maar op de iPad zijn alle handelingen vereenvoudigd. De gebruikersinterface lijkt wel door Apple gemaakt. Als je op je iPad ook al de iWork-apps gebruikt zal de besturing van Pixelmator je zeer bekend voorkomen. De app is niet door Apple gemaakt, maar je kunt duidelijk zien dat ze samenwerken.

Met Photoshop Touch heb je meer bewerkingsopties, maar Pixelmator wil niet per se meer bieden. Zij wilden een app maken die iedereen gemakkelijk kan gebruiken zonder studie of bovenmatige interesse in het programma. Daarnaast is Pixelmator goedkoper dan Photoshop Touch. De app van Adobe kost 8,99 euro, terwijl Pixelmator maar 4,49 euro kost. Ben jij nog op zoek naar een gemakkelijke app om afbeeldingen mee te bewerken? Donwload Pixelmator voor de iPad hier.

Reageer op artikel:
Met de gebruikersinterface van Pixelmator kan iedereen afbeeldingen bewerken
Sluiten