Met de Knock-app ontgrendel je een Mac door simpelweg te kloppen op je iPhone

Heb je ook zo’n genoeg van al die wachtwoorden? Omdat we tegenwoordig alles online regelen, hebben we overal een wachtwoord voor nodig. En overal wordt er geadviseerd om voor alle diensten een ander wachtwoord in te stellen. Deze wachtwoorden moeten we dan niet in een document bijhouden, want als je computer een keer wordt gestolen kunnen ze ook bij al je persoonlijke informatie. De guys van Knock hebben er in ieder geval voor gezorgd dat een wachtwoord voor je Mac niet meer nodig is.

Met deze app kun je door simpelweg te kloppen op je iPhone een Mac ontgrendelen. De twee apparaten koppel je via Bluetooth aan elkaar waarna de app permanent gekoppeld blijft via Bluetooth Low Energy. Dit houdt in dat de twee apparaten direct verbinding maken wanneer de smartphone zich in de buurt van de Mac bevindt. De app draait namelijk altijd op de achtergrond. Een nadeel is alleen dat als je de Mac opnieuw opstart het kloppen niet meer werkt. Knock moet weer eerst worden opgestart op de computer.

In onderstaande video wordt gedemonstreerd dat je de iphone gewoon in je broekzak kunt houden en er dan op moet kloppen, maar het schijnt ook te werken wanneer je de iPhone door de lucht zwaait. De uitvinders William Henderson en Jon Schlossberg claimen dat als de iPhone en Mac met elkaar zijn gekoppeld via Knock het wachtwoord is versleuteld en niet naar andere computers wordt verstuurd. Is je telefoon gestolen? Dan kun je met het huidige wachtwoord op je Mac inloggen en met een simpele klik de iPhone verwijderen uit het programma.

Knock is dus een handige app voor als je geen zin hebt om je computer te ontgrendelen met een wachtwoord en als je er eenmaal aan bent gewend werkt het nog sneller ook. Heb je ‘m uitgeprobeerd? Deel hieronder je bevindingen met ons. De iOS-app is voor 3,59 euro hier te downloaden en de Mac-app gratis te downloaden op de website van Knock.

Reageer op artikel:
Met de Knock-app ontgrendel je een Mac door simpelweg te kloppen op je iPhone
Sluiten