Daniel Koster
Daniel Koster Uncategorized 18 mei 2016
Leestijd: 4 minuten

Met Google Home krijg je dingen voor elkaar

Finally, Google I/O 2016 is van start gegaan. Na lang wachten krijgen we dan eindelijk te horen waar Google zich het afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden en wat we het komende jaar van het gigantische bedrijf kunnen verwachten. Het begint meteen goed, want Google Home is gepresenteerd. Dit is dé slimme ‘speaker’ van Google die als een soort Amazon Echo moet gaan functioneren. Voorzien van de nieuwste innovaties zal-ie je in je dagelijkse thuisleven perfect helpen. Wij zijn enthousiast!

Google Assistent is de fundering van de Google Home

Google Assistent is een soort van upgrade van Google Now en wij zijn nu al fan. Dit is een assistent die je met behulp van je stem kunt aansturen. Home is één van de apparaten die op Assistent gaat draaien. Dit betekent dus dat je de slimme speaker met behulp van je stem kunt aansturen. Je hebt geen extra afstandsbediening nodig, ideaal! We zullen zo toelichten hoe Assistent de Google Home ten goede komt, maar eerst meer over de slimme speaker. Dit apparaat moet namelijk jouw beste vriend gaan worden thuis. Dit doet-ie op drie manieren.

#1 Als muziekspeaker

Uiteraard zal de Home muziek afspelen. Het apparaat is natuurlijk niet voor niets een speaker. Dit doet het apparaat echter niet zonder ondersteuning. Je kunt met het apparaat namelijk muziek streamen en afspelen van je iOS- en Android apparaat. Dat is fijn, je kunt dus met Apple-producten gebruik maken van de speaker! Wat ook een plus is, is dat het apparaat daadwerkelijk als speaker is bedoeld. Zodoende zou er goed kwaliteit geluid uit moeten komen met aandacht voor hoge- en lage tonen. Ook betekent dit dat je meerdere Home’s met elkaar kunt combineren zodat je in elke kamer muziek kunt beluisteren, maar ook in elke kamer van het apparaat gebruik kunt maken als je dat wilt! Er is dus zeker gedacht een het bewerkstelligen van een multiroom muziekervaring.

#2 Het organiseren van je dagelijkse activiteiten

Je kunt de Home daarnaast gebruiken als hulpmiddel voor je dagelijkse activiteiten. Ook hier speelt Google Assistent een belangrijke rol. Je kunt namelijk allerlei zaken automatiseren en laten uitvoeren door andere (slimme) apparaten. Het is nog onduidelijke welke precies, maar zaken als de Chromecast kun je aansturen via de slimme speaker. Wat je ook kunt doen, is de Home je laten helpen met andere zaken uit je dagelijkse leven. Je kunt ‘m vragen bloemen naar je moeder te sturen, of een pizza te bestellen voor je bij die ene heerlijke pizzeria. Jup, je assistent (of echtgenoot) zal het een stuk minder zwaar krijgen met de Home in huis!

Bron: Mashable

#3 Je kunt alles aan de Home vragen

De laatste ondersteunende taak van de Home wordt wederom mogelijk gemaakt door Google Assistent. Je maakt namelijk ten derde gebruik van de Google infrastructuur om al je vragen te beantwoorden. En dan niet enkel simpele Google-vragen zoals wat voor het morgen wordt, maar ook ingewikkelde vragen. Zo gaf Mario Queiroz, dé man achter de speaker, aan dat je ‘m kunt vragen hoeveel mensen er in de Verenigde Staten woonden toen de NASA werd opgericht en het apparaat geeft je meteen antwoord. Ook kun je vragen wat er vanavond in de bioscoop speelt, dan bij een bepaalde film reviews opzoeken en meer! Het wordt nog gekker. Want de Home leert jouw dagelijkse route kennen en vertelt je daarom ook wanneer je naar werk gaat of er file staat en welke route je het beste kunt nemen. En dat alles dus nog steeds enkel met behulp van je stem. Awesome!

We hebben nog wat laatste feitjes omtrent de Google Home voor je in petto. De speaker is van een klein formaat en helaas niet mobiel te gebruiken. Het apparaat werkt namelijk op Wifi en verbindt zodoende met jouw andere apparaten. Helaas wordt de infrastructuur (nog) niet voor derden geopend, dus voor nu kun je het apparaat vooral met Google-producten gebruiken. Je kunt denken aan de slimme thermostaten, camera’s en andere zaken van het bedrijf. Het apparaat is vanaf het najaar 2016 te koop. Of dat ook in Nederland zo is, is niet gespecificeerd. Was-ie er maar sneller, want wij kijken nu al naar de Google Home uit en willen ‘m zo spoedig mogelijk uitproberen. We hebben namelijk het gevoel dat-ie zeker niet teleur gaat stellen. Nice!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met Google Home krijg je dingen voor elkaar
Sluiten