Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 27 sep 2014

Met de spotgoedkope Burglar Blocker heb je tijdens je vakantie geen last van inbrekers

Stel, je komt terug van vakantie en terwijl je met de auto het pad oprijdt zie je kleine stukjes hout in de tuin liggen. Je loopt naar de voordeur en ziet ineens dat deze stukjes hout van je raamkozijnen komen. Er is ingebroken! Hoe kan dat nou? Je hebt net allemaal dure sloten gekocht, dus je kon toch in alle rust op vakantie? Al je spullen zijn gone en al die dure sloten kun je vernieuwen. Je verzekering vergoedt wel het één en ander, maar lang niet alles. Dit is natuurlijk verschrikkelijk om mee te maken. Maar er is een mogelijkheid dat dit binnenkort niet meer zal gebeuren. Er komt namelijk een nieuw spotgoedkoop slot waardoor jij hopelijk met een gerust hart op vakantie kunt.

De Nederlandse Patrick van Burgel maakte zo’n situatie mee toen hij terugkwam van vakantie. Hij moest achteraf al zijn sloten vervangen en dat werd een duur grapje. Hij was daarom op zoek gegaan naar een goedkope optie om je huis goed te beveiligen. Als hobby-uitvinder kwam hij al snel op het antwoord; de Burglar Blocker. Het idee is super simpel, maar daarom juist briljant. De Burglar Blocker is een klein stalen plaatje dat over twee schroeven valt. Deze schroeven zijn bevestigd in de hoek van het raam. Zodra je weggaat schuif je het plaatje over de schroefjes heen. Hierdoor gaat het raam met geen mogelijkheid meer open.

 
Het idee werd zo goed gevonden dat Patrick in 2013 de Interpolis ‘deoplossingvan.nl’ innovatiewedstrijd heeft gewonnen. Dat hielp bij de ontwikkeling van de Burglar Blocker, maar Patrick is er nog niet. Via een Kickstarterproject vraagt hij steun voor de productie van de Burglar Blocker. Toch is de kans groot dat dit product ook zonder de steun van Kickstarter op de markt komt. Minister Opstelten liet al weten hoe goed hij het idee vond door vijfduizend exemplaren te bestellen. Ben jij nog op zoek naar een goedkope manier om je huis beter te beveiligen? Je kunt de Burglar Blocker hier bestellen. Patrick heeft met een prijs van vijftien euro voor twee Burglar Blockers in ieder geval bewezen dat beveiliging niet duur hoeft te zijn.

Reageer op artikel:
Met de spotgoedkope Burglar Blocker heb je tijdens je vakantie geen last van inbrekers
Sluiten