Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 13 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Met deze 3 tips verbruikt je iPhone bíjna geen mobiel internet op vakantie

Met de vakantie voor de deur én de nog steeds niet afgeschafte roamingkosten, staat velen een flinke factuur van de mobiele provider te wachten. Voor iPhone-gebruikers hebben we echter drie tips die jou helpen met het beperken van mobiel-dataverbruik in het buitenland. Doe er je voordeel mee!

1. Offline kaarten

Kaarten wijzen je de weg in onbekende gebieden. Waar velen gebruik maken van apps als Google Maps, zijn er prima alternatieven die géén gebruik maken van het mobiele netwerk. Maps.me is een gratis app die kaarten aanbied, gebaseerd op data van OpenStreetMap. Het vergt enige voorbereiding aangezien de kaarten van te voren moeten worden gedownload. Vervolgens is je huidige locatie via GPS te traceren, dus heb je géén internet nodig om gebruik te maken van deze dienst.

2. Instellingen aanpassen

Het aanpassen van de instellingen van jouw iPhone maakt het mogelijk 3G aan te laten staan zonder veel internet te verbruiken. Schakel ten eerste ‘Ververs op achtergrond’ uit. Dit voorkomt dat apps op de achtergrond blijven zoeken naar bijvoorbeeld nieuwe mails. Of, simpeler gezegd, je kostbare data verbruikt wanneer jij dat niet doet.

Ga vervolgens naar ‘Mobiel netwerk’ en zet zowel ‘Mobiele data’ als ‘Dataroaming’ aan; zonder dataroaming kan je mobiel geen verbinding maken met het mobiele netwerk als-ie op buitenlandse netwerken zit. Zet vervolgens de switches voor alle apps uit; dit voorkomt dat ze het netwerk op gaan. Alleen het systeem en iMessage zullen nog gebruik kunnen maken van 3G. Om te monitoren hoeveel Mb’s je verbruikt, is het handig om onderaan de lijst op ‘stel gegevens opnieuw in’ te drukken. Hiermee zie je per app hoeveel Mb’s (of Kb’s) wordt verbruikt.

Tijdelijk inschakelen

Wanneer je even wilt checken of je mail hebt, of wilt Whatsappen, hoef je alleen de switch om te halen in deze lijst om te zorgen dat alleen deze app verbinding kan maken met het mobiele netwerk. Ben je klaar? Zet de switch weer uit.

Op deze manier houd jij het internetgebruik én de kosten hiervan redelijk beperkt. Het is natuurlijk wachten op het moment dat Dataroaming wordt afgeschaft, maar dat zal nog wel even duren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze 3 tips verbruikt je iPhone bíjna geen mobiel internet op vakantie
Sluiten