Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 dec 2018

Met deze 8 ijzersterke films en series sluit Netflix het jaar af

Netflix sluit het jaar sfeervol af met mooie films en series. We zetten acht toppers voor je op een rijtje die de komende weken nog uitkomen!

Springsteen on Broadway 16 december

Bruce Springsteen hoeft zich als muzieklegende al lang niet meer te bewijzen. Toch was het voor hem ook een grote uitdaging om in Broadway te staan. De intiemere setting verandert de context van zijn muziek totaal, iets waar de grootmeester als geen ander op in weet te spelen. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld door de iconische muziek die we allemaal kennen, geregistreerd door de camera’s van Netflix.

Ellen DeGeneres: Relatable 18 december

Ellen DeGeneres ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar eigen televisie show. Toch deed ze ooit standup shows, voor het laatst in 2000. Bijna twintig jaar geleden dus. Speciaal voor Netflix (en waarschijnlijk voor een enorm bedrag) ging ze toch weer de planken op.

Shutter Island 19 december

Shutter Island was al eerder op Netflix te zien, maar verdween vervolgens voor meer dan een jaar. Nu is de topfilm met Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo weer terug. De twee U.S. Marshalls gaan in 1954 op zoek naar twee moordenaars. Ze zaten opgesloten in een TBS-kliniek op Shutter Island. Wat een simpel klusje leek te zijn, wordt al snel een web van intrige en plottwists.

Bird Box 21 december

Sandra Bullock speelt de hoofdrol in Bird Box, een originele Netflix-film. Na globale terrorisme is Malorie haar kinderen kwijt. Die wilt ze vinden in een verwoeste wereld, maar er is een groot probleem: door een mysterieuze kracht of virus moet ze dat blind doen. Letterlijk.

Ratatouille 21 december

Perfect voor de feestdagen! Netflix komt 21 december met Ratatouille, een ondergewaardeerde animatiefilm van DisneyPixar. Remy zet continu zijn leventje op het spel in een peperduur Frans restaurant. Niet omdat hij vervelend wilt doen, maar omdat hij een grote droom heeft: chefkok worden. Een probleem: hij is een rat.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace (seizoen 1) 21 december

The People vs O.J. Simpson was een ijzersterk seizoen van de anthology-serie American Crime Story. Op 21 december ga je ontdekken of de maker dat niveau opnieuw kan evenaren. Dan komt The Assassination of Gianni Versace namelijk naar Netflix.

Watership Down 23 december

De cast van deze samenwerking tussen BBC en Netflix zit propvol grote namen. De op het gelijknamige boek van Richard Adams gebaseerde miniserie bestaat uit vier afleveringen. X-Men: First Class acteurs James McAvoy en Nicholas Hoult spelen Hazel en Fiver, twee broers die een groep konijnen leiden op zoek naar een nieuw thuis. Een nieuwe animatie-adaptatie van een klassieker, we zijn benieuwd! Vooral omdat de eerste trailer er nou niet bepaald baanbrekend uitzien.

You (seizoen 1) 26 december

Als een mooie jonge vrouw de boekwinkel van Joe inloopt, moet hij achter haar naam zien te komen. Hij googelt stiekem de naam die op haar creditcard te lezen viel. Op basis van haar sociale media leert hij haar helemaal kennen, en is een ontmoeting onvermijdelijk. Die onschuldige interesse verandert echter al snel in obsessie, met alle gevolgen van dien. Verwacht dus geen zoetsappige romcom!

Reageer op artikel:
Met deze 8 ijzersterke films en series sluit Netflix het jaar af
Sluiten