Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 3 dec 2019

Met deze Facebook-tool zet je binnenkort je foto’s over naar Google Foto’s

Facebook heeft een nieuwe tool aangekondigd waarmee je gemakkelijk je foto’s vanaf het sociale netwerk kunt overzetten naar cloudopslagdienst Google Foto’s. Het handige hulpmiddel is nog niet voor iedereen beschikbaar: de wereldwijde release vindt ergens in 2020 plaats.

Vanaf vandaag kunnen mensen in Ierland al wel aan de slag met de nieuwe tool. In dat land verzamelt het sociale netwerk feedback. De rest van de wereld is dan in de eerste helft van volgend jaar aan de beurt. In een eigen blog schrijft Steve Satterfield, bij Facebook verantwoordelijk voor onder meer het privacybeleid, dat het hulpmiddel is gebaseerd op het open-source Data Transfer Project.

Facebook leunt op Data Transfer Project

En dat is goed nieuws voor iedereen die voornemens is de tool te gebruiken. Het open-source project wordt namelijk ook ondersteund door onder meer Apple, Google, Microsoft en Twitter. Met het project moet het voor bedrijven en gebruikers gemakkelijker worden data tussen verschillende diensten te delen.

Facebook en Google Foto's
(Bron: Facebook) (Afbeelding: Facebook)

Nu is het nog zo dat wanneer je een hoeveel data downloadt van een specifiek profiel, dat je die eerst op je eigen harde schijf dient te plaatsen. Maar met de Data Transfer Project hoeft dat niet en kunnen, in dit geval, foto’s van de ene naar de andere dienst verplaatst worden, zonder dat je eerst alles zelf hoeft te downloaden en te uploaden. Dat scheelt een hoop werk en ruimte.

Eerst alleen Google Foto’s

Facebook schrijft verder dat aanvankelijk alleen Google Foto’s ondersteund wordt. Maar in de toekomst kan dit nog veranderen en kun je je foto’s mogelijk ook naar andere cloudopslagdiensten exporteren.

Deze tool zal met name handig zijn voor mensen die hun foto’s nog niet automatisch laten opslaan in de cloud. Mocht je een Facebook-gebruiker zijn die momenteel al gebruikmaakt van Google Foto’s, dan is de kans groot dat al die foto’s al veilig staan opgeslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze Facebook-tool zet je binnenkort je foto’s over naar Google Foto’s
Sluiten