Met deze luxe horloges zie je altijd alle wereldtijden

Wie te maken heeft met veel reizen of voor zijn werk in contact moet zijn met klanten over de hele wereld, heeft behoefte aan het snel aflezen van de tijd. Als het in Amsterdam drie uur ‘s middags is en je een collega in Los Angeles hebt zitten, dan doe je er verstandig aan om hem of haar nog even niet te bellen, omdat het daar dan zes uur ‘s ochtends is. En de andere collega uit Japan zal waarschijnlijk ook niet reageren, omdat het daar tien uur ‘s avonds is. Ikzelf weet dat doordat ik regelmatig reis redelijk uit mijn hoof, maar met deze mooie horloges hoef je daar eigenlijk nooit mer over na te denken.

Horloges met alle wereldtijden

Het gaat hier om een serie klassiek ogende horloges. Natuurijk, in 2018 heb je ook de keuze uit verschillende smartwatches en kun je via apps makkelijk zien hoe later het overal is. Maar voor de klassieke zakenman zijn dit horloges die netjes staan en bovendien handig zijn.

Montblanc 1858 Geosphere

We beginnen dit overzicht met het zeer mooie Montblanc 1858 Geosphere. Dit horloge kan perfect de tijd aangeven en kan tegelijkertijd laten zien hoe laat het op de rest van de wereld is met het simpelweg aangeven van de verschillende tijdzones. Je moet dan nog wel zelf een klein beetje rekenen, maar dat kun je vast wel.

horloge

Het is alleen geen goedkoop ding. Je betaalt er al snel zo’n 6.000 euro voor.

Girard-Perregaux 1966 WW.TC
Als je het Montblanc-horloge al duur vond, dan ga je helemaal een beetje verdrietig worden van de Girard-Perregaux 1966 WW.TC, die waarschijnlijk zo’n 13.000 euro gaat kosten. Dan heb je dus een horloge met de waarde van een auto om je pols, maar hey, dan zie je wel makkelijk hoe laat het in de rest van de wereld is.

horloges

Dit horloge maakt gebruik van verschillende wereldsteden en de tijdsverschillen tussen die steden. Op die manier zie je dus makkelijk, dat het verschil tussen Parijs en Moskou niet al te groot is, maar dat het verschil tussen New York en Bangkok dat wel is.

Vacheron Constantin Overseas World Time

We eindigen dit drieluik met de Vacheron Constantin Overseas World Time. Van alledrie de horloges is dit zonder twijfel het meest onbetaalbare. De Vacheron Constantin Overseas World Time kost je namelijk een slordige 38.000 euro. Eerlijk is eerlijk, daarvoor kun je heel vaak zelf de tijd uitrekenen.

horloges

Dat gezegd hebbende, is het wel een mooi exemplaar. Net als bij de Girard-Perregaux 1966 WW.TC maakt dit horloge gebruik van verschillende wereldsteden om zo het tijdsverschil aan te geven. Het is wel wat mooier en overzichtelijker, maar dat is puur een persoonlijke keuze.

Wat mij betreft zijn het stuk voor stuk mooie horloges. Maar als het uitrekenen van tijdsverschil een issue is, dan is een smartwatch wel iets goedkoper.

Reageer op artikel:
Met deze luxe horloges zie je altijd alle wereldtijden
Sluiten