Jelle van Es
Jelle van Es Tech 1 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze OLED-televisie haal je de toekomst in huis

Meer dan tien jaar geleden begon er een revolutie in televisieland. De standaard televisie werd ingeruild voor televisies met een HD-resolutie. Eerst was al je blij dat je een HD-Ready televisie in huis had. Vervolgens was Full HD de standaard. Televisies werden vervolgens dunner en het beeld dat je ontving werd scherper. Alles werd digitaal en als je iets gemist hebt, dan kun je via je smart-tv functionaliteiten alles terugkijken. Er is dus veel veranderd. En met de de nieuwe LG OLED-televisies wordt de volgende stap gezet.

We hebben het hier over de 2018 LG OLED-lineup. Het gaat om een serie grote televisies (het begint bij een grootte van 55 inch), die stuk voor stuk gebruikmaken van de nieuwste OLED processor, de α9 Intelligent Processor. En dat alles natuurlijk met de nieuwste OLED panelen en een 4K-resolutie. Maar wat betekent dit in de praktijk?

Verfijnde techniek

De techniek achter de OLED-schermen werd al een paar jaar geleden geïntroduceerd. Vanaf het allereerste moment was het een indrukwekkend geheel. Maar net als bij de televisies, hebben we ook op het gebied van OLED-schermen wat verbeteringen gezien. Zo wordt de nieuwe generatie LG OLED-tv’s aangedreven door een Alpha 9 intelligent processor.

Deze nieuwe krachtige processor moet ervoor zorgen dat kleuren nog beter van het scherm afspatten. Daarnaast zorgt het ervoor dat je televisie de beelden met een hoge refresh rate de huiskamer in knalt. Hierdoor is alles knisperhelder en scherp. Tevens is elke pixel zelfoplichtend, waardoor je geen last hebt van backlight-irritaties.

LG OLED

Zeker wanneer je een game speelt of een mooie film kijkt, die gebruiktmaakt van een 4K-resolutie met HDR-functionaliteiten, dan is het helemaal een feest. 4K zorgt ervoor dat het bronbeeld in een hogere resolutie op het beeld wordt gebracht. Met name bij games en films zul je merken dat 4K een groot verschil maakt.

Alles is een stuk scherper en daardoor mooier. HDR 10 zorgt er vervolgens voor dat lichteffecten meer indruk maken. Als je het eenmaal hebt gezien, wil je eigenlijk nooit meer anders.

LG OLED

LG OLED met Dolby Atmos

Datzelfde kunnen we zeggen over Dolby Atmos, wat ook verwerkt wordt in de nieuwe LG OLED-televisies. Het is de nieuwe manier van geluid beleven. Het is nog een redelijk nieuw medium en er komen steeds meer games en films die het ondersteunen beschikbaar.

Wie een game als Forza Motorsport 7 op de Xbox One X met Dolby Atmos beleeft, wil eigenlijk nooit meer anders. Je hoort daarmee echt geluid van alle kanten. Het is een 360-graden-beleving die een film of een game echt een stuk intenser maakt.

LG OLED

Tot slot is de nieuwste generatie LG OLED-tv’s ultra dun, waardoor ze goed passen in elk interieur en maakt het gebruik van een grote kijkhoek, waardoor je vanuit elke positie van het beeld kunt genieten. Als je op zoek bent naar een nieuwe tv en klaar wilt zijn voor de toekomst, dan ben jij bij de nieuwe generatie LG OLED-televisies aan het juiste adres.

In samenwerking met LG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze OLED-televisie haal je de toekomst in huis
Sluiten