Videobyte: met deze simpele test weet je of batterijen nog vol zijn

Batterijen: je gebruikt er een hoop. Maar veel te vaak gooien we exemplaren weg die stiekem nog gewoon vol zijn. Wij leggen je uit hoe je dat kunt testen!

Zijn de batterijen van je afstandsbediening nog vol?

Zit je ontspannen op de bank naar de televisie te kijken, komt er een programma dat je écht niet wil zien. Zo snel mogelijk pak je de afstandsbediening van de tafel om te zappen, maar helaas de batterij is leeg. Zelfs de batterijen eruit halen en er opnieuw indoen heeft geen effect.

Herkenbaar? Je moet dus nieuwe batterijen hebben – buiten het feit dat je de tv ook kunt bedienen met de knoppen op de televisie – om van zender te wisselen. Zoekend trek je een la open en daar vind je een verzameling batterijtjes in een plastic zakje. Maar zit er nog een volle tussen? Zonder voltmeter is dit lastig te meten. Of toch niet?

Om een lang verhaal kort te maken, in onderstaande video wordt een super simpele test getoond waarmee je kunt meten of de batterijen je afstandsbediening van juice kunnen voorzien. Een volle batterij blijkt namelijk eerder te blijven staan wanneer-ie vol is. Als-ie leeg is heeft de batterij de neiging om een aantal keer te stuiteren. Check it out!

Reageer op artikel:
Videobyte: met deze simpele test weet je of batterijen nog vol zijn
Sluiten