Met deze Thingsee maak je zelf in een handomdraai slimme apparaten

Dankzij minicomputers (die geen fluit kosten!) zijn het gouden tijden voor hackers en hobbyprogrammeurs. Geen toepassing is te gek of je kunt er zelf apparaten voor in elkaar knutselen. Extreem gaaf, maar als je geen kaas hebt gegeten van code en elektrotechniek schiet je er niet zo veel mee op… Deze Thingsee komt dus als geroepen: het is een multifunctioneel apparaatje waarbij je zelf in kunt stellen wat het doet!

Thingsee bevat een hele berg sensoren en is bij levering meteen klaar voor de consumentenmarkt. GPS, accelerometer, thermo- en barometer, bluetooth en een licht/bewegingssensor; alles in één kloeke kunststof behuizing.

Via een app of computersoftware stel je in wat de Thingsee moet bijhouden en klaar! Een groot voordeel ten opzichte van veel doe-het-zelf-kits is dat dit apparaatje in een stevige case zit: je hebt dus niet te maken met blootliggende onderdelen. Thingsee is overigens een Kickstarter-project van oud-Nokia-personeel, dus we gaan er van uit dat ze weten waar ze mee bezig zijn.

 
Een nadeel van deze benadering is wel dat de Thingsee vrij prijzig is, vergeleken met DIY-kits. Je pre-ordert er eentje vanaf 159 euro: daar kun je aardig wat Arduino-onderdelen voor bestellen!

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo dat lang niet iedereen zin heeft om zelf te rommelen met losse onderdelen en code. Voor hen lijkt de Thingsee ons echt een uitkomst! Meer info vind je op Kickstarter.

Reageer op artikel:
Met deze Thingsee maak je zelf in een handomdraai slimme apparaten
Sluiten