Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 25 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Met deze Tingle ‘pinboardsynthesizer’ maak je op speelse wijze muziek

Misschien ken je ze nog wel van vroeger: pin-boards. Een paar jaar geleden waren ze vrij populair in de woonkamer. Het is een bord met beweegbare, metalen pennen waar je voorwerpen tegenaan kunt duwen. Op deze manier maak je een 3D-achtige afdruk! Tegenwoordig wordt dit principe ook nog wel eens gebruikt, maar dan vooral in hightech-applicaties. Het MIT maakte bijvoorbeeld een interface waardoor je met de pinnen objecten kunt manipuleren.

 
De Nederlandse designstudio Nupky heeft er óók een gave toepassing voor bedacht. Deze Tingle is een synthesizer die de bewegingen van de pennen omzet in geluid. Zo maak je op intuïtieve wijze elektronische muziek!

Het is niet alleen een tof muziekinstrument, we kunnen er ook wel leuke spelletjes en experimenten mee bedenken. Wat voor geluid maakt je gezicht? Of een banaan? Of… noem maar op! Als je er een afdruk van kunt maken, kun je er muziek mee maken.

 
Erg tof! Doorgaans zit je tijdens het maken van elektro naar schermpjes en metertjes te kijken. Met de Tingle kan iedereen op een laagdrempelige manier spelenderwijs tunes maken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze Tingle ‘pinboardsynthesizer’ maak je op speelse wijze muziek
Sluiten